Αντιδρά η Ευρώπη για τα διόδια που αφορούν στους μη-Γερμανούς στις Autobahn

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Βερολίνο φαίνεται ότι διαφωνούν όσον αφορά στην επιβολή των διοδίων τα οποία θα πληρώνουν οι μη-Γερμανοί πολίτες για την χρήση των autobahn. Η Γερμανία, προφανώς δεν είναι η μοναδική χώρα στην οποία αυτοί που χρησιμοποιούν την εθνική οδό πληρώνουν για να βοηθήσουν την συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων της αλλά η Επιτροπή φοβάται ότι το Γερμανικό πλάνο μεροληπτεί εναντίον των μη-Γερμανών Ευρωπαίων και εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Γερμανίας. Παρόμοια είναι η στάση και του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών που εκφράζουν αμφιβολίες

για τα προβλεπόμενα έσοδα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά και την μεροληψία.

Η Violeta Bulc, Επίτροπος για θέματα μεταφορών, δήλωσε μάλιστα ότι η Γερμανία προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Και αναφέρω αυτή τη συγκεκριμένη δήλωση γιατί η λύση που φημολογείται ότι προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι αυτή των “Ευρωπαϊκών διοδίων”.

Ένα καθαρά εθελοντικό, πανευρωπαϊκό πλάνο στο οποίο ο οδηγός θα πληρώνει ανάλογα με την απόσταση που διένυσε, με όλα τα έσοδα να επιστρέφουν στα κράτη-μέλη. Η Ε.Ε. παρακολουθεί όλα τα “εθνικά” διόδια ώστε να βεβαιωθεί ότι συμβαδίζουν με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ενώ παράλληλα, γνωρίζει ότι η προσπάθεια ενοποίησης των διοδίων θα αντιμετωπίσει ισχυρές αντιστάσεις από πολλά μέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα