Αναβίωση για την ιστορική εταιρία Cord

Η πάλαι ποτέ κραταιά Cord, με βάση ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ επανέρχεται στη ζωή 80 χρόνια μετά από το κλείσιμό της. Είχε επιδείξει τρομερές καινοτομίες για τη την εποχή που παρουσιάστηκε όπως κίνηση στους εμπρός τροχούς και μπροστά φωτιστικά σώματα που κρυβόντουσαν από το πρώτο μοντέλο το L-29, με τον αριθμό να σημαίνει βέβαια το έτος κατασκευής του, 1929! Καταλαβαίνεις πως αυτά που σήμερα θεωρούμε ως δεδομένα για εκείνη

την εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία βρισκόταν σε πρωτόλεια μορφή ήταν κάτι το ριζοσπαστικό και καινοτόμο. Αυτές οι τεχνολογίες φυσικά ακολούθησαν και τα επόμενα αυτοκίνητα της εταιρίας, τα 810 και 812.

Η “ζωή” της Cord πέρασε από πολλές τρικυμίες και παρά τις επαναστατικές ιδέες που είχε οι συγκυρίες δε τη βοηθούσαν ιδιαίτερα, κλείνοντας και ξανά ανοίγοντας αρκετές φορές. Η αρχή έγινε από τη μητρική Auburn που σταμάτησε την παραγωγή της Cord για μόλις 4 χρόνια (1932) μέχρις ότου εκείνη επαναλειτουργήσει και κλείσει πάλι το 1937! Αυτή την στιγμή που μιλάμε ίσως βρισκόμαστε μπροστά στην τρίτη φορά που θα “αναστηθεί” η εταιρία, έπειτα από 80 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικάνικη μάρκα βρίσκεται υπό την κυριότητα του Craig Corbell από το 2014 ο οποίος είναι σύμβουλος βιομηχανίας πετρελαίου στο Houston.

Νέα αυτοκίνητα θα μπορούν να παραχθούν υπό το νέο νόμο που ονομάζεται στην Αμερική Low Volume Motor Vehicle Manufacturers act και αποτελεί μέρος χρηματοδότησης του ποσού των 350 δις δολαρίων. Ο νόμος αυτός ορίζει ότι επιτρέπεται να παραχθούν ρέπλικες από τα αυθεντικά μοντέλα των εκάστοτε εταιριών που ενδιαφέρονται, όπως η AC, η DeLorean και τώρα η Cord, αρκεί να είναι σύμφωνα με τις υφιστάμενες προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ίσως χρησιμοποιηθούν και εδώ οι κινητήρες V8 της GM όπως έγινε με το Cobra και το DMC-12.

Μέχρι και σήμερα ήταν απαγορευτικό από άποψη κόστους να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα με βλέψεις για κέρδη. Αλλά από την στιγμή που τα πανάκριβα τεστ δοκιμών πρόσκρουσης για παράδειγμα, δεν απαιτούνται πλέον για την κατασκευή μικρής παρτίδας από ρέπλικες αυτό μας κάνει μεγάλη αίσθηση,

λέει σε δηλώσεις του στον τύπο ο Craig Corbell. Συνεχίζει λέγοντας πως δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες από την αναβίωση της Cord και αρκείται στο να πει ότι η εταιρία βρίσκεται σε επαφή με κατασκευαστές για επικείμενη συνεργασία και θα μπορούσε να έχει έτοιμο ένα νέο όχημα μέσα στο νέο έτος. Με τη νέα αυτή προσπάθεια θέλει να αποδοθεί φόρος τιμής στους E.L. Cord και Gordon M. Buehrig που την έφεραν σ’αυτόν τον κόσμο.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα