Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο για το DTM του 2015, διπλοί αγώνες σε κάθε πίστα

Μετά από 15 χρόνια και την επανασύσταση του θεσμού, οι διπλοί αγώνες στο DTM επιστρέφουν! Μία από τις κυριότερες επιθυμίες θεατών και αγωνιζομένων ήταν η ύπαρξη στο αγωνιστικό ημερολόγιο του πρωταθλήματος περισσοτέρων αγώνων (από τους 10 που υπάρχουν εδώ και χρόνια), κάτι το οποίο είχε εκφράσει δημόσια ο Timo Glock στην έναρξη του πρωταθλήματος του 2014, αφού ο ίδιος, αλλά και άλλοι

οδηγοί δεν ήταν ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα των αγώνων και το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από κάθε αγώνα. Ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα μεταξύ του τρίτου αγώνα (Ουγγαρία) και του τέταρτου (Norisring), αλλά και αυτό του έβδομου (Nürburgring) και του όγδοου (Lausitzring) έφτανε τον ένα μήνα σχεδόν.

Έτσι λοιπόν, σε κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν 2 αγώνες, ένας το Σάββατο και ένας την Κυριακή. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του DTM, Hans Werner Aufrecht δήλωσε χαρακτηριστικά:

Γνωρίζουμε ότι οι φίλαθλοι του DTM ήθελαν τους 2 αγώνες ανά Σαββατοκύριακο και κάθε επιπλέον αγώνας υπόσχεται περισσότερη ένταση και θέαμα. Ανταποκρινόμαστε στην επιθυμία αυτή και τις προσεχείς εβδομάδες θα συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, παράλληλα με τις δράσεις του DTM, οι θεατές θα είναι σε θέση να απολαύσουν και αγώνες άλλων πρωταθλημάτων, όπως αυτούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Formula 3, του Porsche Carrera Cup Γερμανίας και του νεοσύστατου πρωταθλήματος Audi Sport TT Cup.

Παραδοσιακά, το πρωτάθλημα θα ξεκινά και θα ρίχνει αυλαία στην πίστα του Hockenheim, ενώ, η πίστα της Ουγγαρίας δε θα συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2015. Οι οδηγοί θα δώσουν τις μάχες τους σε 9 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα και για ακόμη μια χρονιά, το DTM θα “τρέχει” και σε πίστες εκτός Γερμανίας, αφού οι πίστες του Zandvoort στην Ολλανδία, της Μόσχας και του Red Bull Ring στην Αυστρία παραμένουν ως έχουν.

Ακολουθεί το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2015.

NoΑγώναςΗμερομηνία1Hockenheimring Baden-Württemberg1-3 Μαΐου2Lausitzring21-31 Μαΐου3Norisring26-28 Ιουνίου4Circuit Park Zandvoort10-12 Ιουλίου5Red-Bull-Ring31 Ιουλίου-2 Αυγούστου6Moscow Raceway28-30 Αυγούστου7etropolis Motorsport Arena Oschersleben11-13 Σεπτεμβρίου8Nürburgring25-27 Σεπτεμβρίου9Hockenheimring Baden-Württemberg16-18 Οκτωβρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα