Άλλη μία Ferrari Enzo στο “σφυρί”

Η Ferrari Enzo παραμένει ένα από τα πιο ποθητά και περιζήτητα supercars εκεί έξω. Αν εξαιρέσουμε ένα τελευταίο μοναδικό κομμάτι που κατασκευάστηκε από τη Ferrari και δόθηκε ως δώρο στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ και δημοπρατήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό έπειτα, η συνολική παραγωγή της Enzo έφτασε τα 399 κομμάτια.

Στις 7 Σεπτεμβρίου στην δημοπρασία που θα διοργανώσει η εταιρία RM Sotheby’s, θα πωλείται μία Enzo με αριθμό σασί 132648, της οποίας κατασκευή ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2003. Το αυτοκίνητο είχε

τότε παραδοθεί σε ένα συλλέκτη στη Florida o οποίος το κράτησε για ένα χρόνο κάνοντας 163 χιλιόμετρα πριν το πουλήσει στις αρχές του 2004.

Το αυτοκίνητο μετά από μικρό χρονικό διάστημα ενεπλάκη σε κάποιο ατύχημα όπου και υπέστη ζημιές στο μπροστά μέρος. Η επισκευή του έγινε άμεσα και παρέμεινε σε αμερικανικό έδαφος μέχρι και το 2008 όπου και επέστρεψε στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία. Σήμερα το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα στη συγκεκριμένη Enzo πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο σέρβις στο οποίο αντικαταστάθηκε το σύστημα ανύψωσης της μπροστινής ανάρτησης, η μίζα αλλά και τμήματα της ανάρτησης. Αυτές οι αλλαγές μαζί με την αντικατάσταση των ελαστικών στοίχισαν 48.500 ευρώ.

Στη κατάσταση που βρίσκεται τώρα το αυτοκίνητο αναμένεται η αξία του στη δημοπρασία να βρεθεί μεταξύ 1,4 και 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα