Αυτή η Mercedes 540 K Special Roadster του 1937 μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του RM Sotheby’s

O οίκος το φετινό RM Sotheby’s θα βγάλει σε δημοπρασία μια σπάνια Mercedes-Benz 540 K by Sindelfingen του 1937 και είναι πολύ πιθανό η τιμή πώλησης της να κάνει νέο ρεκόρ.

Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα 6 συγκεκριμένων προδιαγραφών και έχει χαρακτηριστεί ως η πιο συναρπαστική προπολεμική Mercedes-Benz. Είναι αποτέλεσμα των σχεδιαστών του Sindelfingen και έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενεί δύο επιβάτες. Έχει αριθμό πλαισίου 130894 και παραδόθηκε στο πρώτο ιδιοκτήτη της στη Νέα

Υόρκη στις 24 Απριλίου του 1937, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν Reginald Sinclair, κληρονόμος του Ερρίκου Purdon Sinclaire, ενός εκ των ιδρυτών της Corning Glass.

Μηχανικά κινείται έναν 5.4-λίτρων 8-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα, οποίος διαθέτει κομπρέσορα τύπου Roots της και μόνο 13 συνολικά αυτοκίνητα τον φόρεσαν. Συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με synchromesh για την 3η σχέση και dog clutch για την 4η σχέση. Έχει διανύσει μόλις 16.450 χλμ. και διαθέτει όλα τα αυθεντικά μηχανικά μέρη.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του το έχει αναπαλαιώσει πλήρως και ο οίκος έχει εκτιμήσει ότι η 1937 Mercedes-Benz 540 K Special Roadster by Sindelfingen μπορεί να πιάσει 10 με 13 εκατομμύρια δολάρια.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα