Williams: Ήταν φανερό ότι ο Rosberg θα γίνει Πρωταθλητής

Χρειάστηκαν να περάσουν 10 χρόνια, 206 Grands Prix, 23 νίκες, 57 βάθρα, 30 pole positons, 11.162 γύροι, 1.534 γύροι στην πρωτοπορία, 20 ταχύτεροι γύροι και 1.594,5 βαθμοί μέχρι ο Nico Rosberg να φτάσει στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Γερμανός οδηγός άργησε, αλλά τα κατάφερε, με την καριέρα του να ξεκινά πίσω στο 2006, όταν έκανε το ντεμπούτο του με τη Williams.

Το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο στο Grand Prix του Μπαχρέιν, όταν γύρισε σε 1:32.406, για να τερματίσει έτσι στην 7η θέση, μία

θέση πίσω από τον έτερο οδηγό της βρετανικής ομάδας τότε, Mark Webber. Ο Rosberg έμεινε μέχρι και το 2009 στο Grove, προτού μετακομίσει στη Mercedes, το 2010.

Τα 4 χρόνια είναι αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσει μια ομάδα να καταλάβει πολλά για έναν οδηγό της. Παρά το πέρασμα των ετών, η αναπληρώτρια επί κεφαλής της ομάδας, Claire Williams, δεν ξεχνά τη γνώμη της για τον Rosberg από τις πρώτες σεζόν, ότι δηλαδή θα φτάσει κάποια μέρα στην κορυφή.

Ήταν αρκετά σαφές. Υπάρχουν μερικοί οδηγοί που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, και αυτός ήταν ένας από αυτούς. Άκουσα ότι έχει κερδίσει 23 αγώνες, τους περισσότερους από τον καθένα χωρίς πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν οδηγοί που είναι Πρωταθλητές με λιγότερες νίκες. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και ό,τι χρειαζόταν. Πιθανώς να αισθάνεται ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος γι’ αυτό, αλλά πραγματικά αξίζει το πρωτάθλημα και είμαι ικανοποιημένη γι’ αυτόν.

Θυμάμαι όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη Williams. Ήμουν υπεύθυνη Τύπου εκείνη την εποχή και είχαν κάνει μια αντιπαράθεση μεταξύ του Nico και του Nelson Piquet, και τους κοιτούσα μετά από αυτό. Ακόμα και από εκείνο το σημείο, φαινόταν ότι είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής και ολοκληρωμένος οδηγός Formula 1, και νομίζω ότι αξίζει το πρωτάθλημα.

Ο 31χρονος είναι γιος του Πρωταθλητή Keke Rosberg. Αυτό σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του στην αγάπη του Nico για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά η Williams επισημαίνει πως είναι πολύ σημαντικό για έναν οδηγό να μην είναι απλά ο «γιος του μπαμπά».

Είναι γιος πρώην Πρωταθλητή. Ο Keke ήταν ο Πρωταθλητής μας το 1982 και νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να βγεις από τη σκιά κάποιου. Κάθε παιδί ενός διάσημου έχει πετύχει κάποια από τα επιτεύγματα και δεν είναι εύκολο να βγεις από τη σκιά. Ο Nico έκανε ό,τι χρειαζόταν για να αποδείξει ότι είναι από μόνος του ένα πολύ άξιο άτομο. Νομίζω ότι είναι το ίδιο σημαντικό όπως και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα