To Volvo S90 Polestar θα αποδίδει 600 υβριδικά άλογα από 2-λιτρο κινητήρα

21:00 6/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Volvo έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και δεν κρύβει ότι θέλει να αποτελέσει σοβαρό αντίπαλο του γερμανικού κατεστημένου, και όχι μια εναλλακτική πρόταση.

Τελευταία νέα αφορούν το S90, με τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της σουηδικής εταιρίας, Peter Mertens, να μιλάει στο αμερικάνικο Motor Trend, και να δηλώνει ότι η Volvo σίγουρα

θα υπάρξει απάντηση στις BMW M5, Mercedes-AMG E63 και Audi RS6. Έτσι, με την βοήθεια της Polestar, αναμένεται να δούμε τις δυνατές εκδόσεις των S90 και V90, με τον Mertens να δηλώνει ότι ο 2-λιτρος τετρακύλινδρος Drive-E κινητήρας μπορεί να αποδώσει μέχρι 450 άλογα, με την συνολική ιπποδύναμη των μοντέλων να αναμένεται να είναι κοντά στα 600 άλογα.

Η τεχνολογία υπάρχει, καθώς από το 2014 η εταιρία έχει παρουσιάσει έναν νέο, δίλιτρο, triple-boost κινητήρα, που χρησιμοποιεί δύο παράλληλα turbos που τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτρικό turbo-compressor. Η κίνηση των πίσω τροχών των Volvo S90/ V90 Polestar θα είναι ευθύνη ενός ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης σχεδόν διπλάσιας από τον αντίστοιχο 87 ίππων που υπάρχει στο T8 Twin Engine powertrain.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα δούμε τα συγκεκριμένα μοντέλα στο δρόμο, με την λογική να λέει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2017/αρχές του 2018. Ο λόγος είναι γιατί πρώτα θα παρουσιαστεί το R-Design πακέτο του μοντέλου, και μετά το V90 Cross Country.

Keywords
Τυχαία Θέματα