Raikkonen: Καλύτερα τα βρόχινα ελαστικά της περασμένης δεκαετίας

16 ήταν τα μονοθέσια που είδαν την καρώ σημαία στο Βραζιλιάνικο Grand Prix. Ένας από τους λόγους γι’ αυτόν ήταν η δυνατή βροχή, που ανάγκασε τους οδηγούς να υποπέσουν σε λάθη. Ένα από τα θύματα ήταν ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός έχασε τον έλεγχο της SF16-H στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, έτσι ήταν ο 4ος φετινός αγώνας στον οποίο ο Φινλανδός δεν βαθμολογήθηκε.

Ο 37χρονος έχει κάτι να κατηγορήσει γι’ αυτό, και δεν είναι άλλο από τα ελαστικά της Pirelli.

Όπως γνωρίζουμε, τα βρόχινα ελαστικά μπορούν να απάγουν 65 λίτρα το δευτερόλεπτο σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό. Ο Raikkonen κάνει παράπονα για τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli, τονίζοντας πως τα λιμνάζοντα νερά είναι μεγάλο πρόβλημα, κάτι που δε συνέβαινε την περασμένη δεκαετία.

Είναι πολύ εύκολο να έχεις υδρολίσθηση, δεν είναι σαν να βρέχει πολύ. Το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά προφανώς εξαρτάται από την πίστα και από πολλά πράγματα. Αν το συγκρίνω με πριν από 12 χρόνια, τα ελαστικά θα τα είχαν βγάλει πέρα με αυτή την ποσότητα του νερού, χωρίς να υπάρχει θέμα ή γλίστρημα. Φαίνεται πως, αν έχεις λιμνάζοντα νερά, υπάρχει μηδενική πρόσφυση.

Στην ανηφόρα, τουλάχιστον εγώ, είχα πολύ υδρολίσθηση. Βρέθηκα σε πολύ κακή θέση. Δεν έβρεχε τόσο πολύ, αλλά ήταν εύκολη η υδρολίσθηση. Αυτό συνέβη σε μέρος που δεν περίμενα, αλλά κανένας δε με χτύπησε. Το πρόβλημα είναι η υδρολίσθηση. Είναι τα λιμνάζοντα νερά, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα