Piquet: Ο Alonso θα ήταν Πρωταθλητής με τη Sauber

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επαινεί το μονοθέσιο της Sauber. Είναι γεγονός πως είναι ίσως το πιο “ευγενικό” με τα ελαστικά της Pirelli, αλλά, προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η ταχύτητά του και η συνολική του αεροδυναμική απόδοση μπορεί να συγκριθεί με τις RB8 και MP4-27. Μάλιστα, ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, έχει δηλώσει ότι

η C31 είναι, ίσως, το καλύτερο μονοθέσιο του grid!

Τώρα, ο Nelson Piquet, πρώην team-mate τού Fernando Alonso στη Renault, δηλώνει ότι ο Ισπανός θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα αν δεν οδηγούσε για τη Ferrari, αλλά για λογαριασμό της Sauber ή της Lotus.

Η Ferrari είναι χειρότερη από τη Lotus και τη Sauber. Όμως, κάποιες φορές, γίνεται ένα θαύμα, λόγω του Alonso. Νομίζω ότι, αν ήταν σε μία Sauber ή σε μία Lotus, θα ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Βλέπω τη Lotus και τη Sauber μπροστά κάποιες φορές, αλλά υπάρχει πάντα το ερώτημα: είναι το μονοθέσιο ή ο οδηγός.

Ο Βραζιλιάνος είναι, κατά τη γνώμη μου, οδηγός που δεν αξίζει να γυρίσει στη Formula 1, κάτι που μαρτυρεί,  άλλωστε, και η καριέρα του. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο Alonso είναι πολύ καλύτερος απ’ αυτόν, αλλα δε ρίχνει το φταίξιμο για την αποχώρησή του στην απόδοση του Ferni.

Ο Alonso δε φταίει σε κάτι. Ήταν εξαιρετικό να έχω έναν team-mate τού δικού του επιπέδου  Πριν, όταν έκανα δοκιμές με τον Fisichella και τον Kovalainen, μπορούσα να είμαι στον ίδιο ρυθμό. Αλλά, όταν άρχισα να είμαι με τον Alonso, ξαφνικά ήμουν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός. Ο Alonso μ’ έκανε να δουλέψω σαν τρελός, για να βρω περισσότερη απόδοση στον εαυτό μου.

Ο Piquet αναφέρθηκε και στους οδηγούς που ήρθαν μετά απ’ αυτόν στη Formula 1, λέγοντας:

Οι οδηγοί της Force India (Paul di Resta και Nico Hulkenberg) φαίνονται καλή, και αυτοί της Toro Rosso (Daniel Ricciardo και Jean-Eric Vergne) δείχνουν να είναι καλύτεροι από τους Buemi και Alguersuari. Ο Maldonado είναι πάντα γρήγορος, αλλά κάνει πολλά λάθη. Ο Perez έχει κάνει μερικούς καλούς αγώνες, αλλά δε γνωρίζουμε αν αυτό έγινε χάρη στο μονοθέσιό του. Νομίζω ότι ο Button θα είναι καλύτερος απ’ αυτόν στη McLaren.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα