O Vettel και ο Webber θυμούνται στιγμές από τη Βαρκελώνη

Μετά από διάλειμμα δύο εβδομάδων, ο μαγικός κόσμος της Formula 1 πατάει και πάλι γκάζι, με το σκηνικό να μεταφέρεται επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Πρώτο πεδίο μάχης στη Γηραιά Ήπειρο, είναι η πίστα της Βαρκελώνης. Μετά τα σιρκουί Pedrables, Jarama, Montjuich Park και Jerez, η πίστα της Catalunya είναι η πέμπτη κατά σειρά που φιλοξενεί Grand Prix της Formula 1. O αγώνας της Κυριακής είναι ο 44ος επί Ισπανικού εδάφους με τη πίστα να έχει μήκος 4.655

μέτρα. Ο Sebastian Vettel δήλωσε:

Χαίρομαι που βρισκόμαστε και πάλι στην Ευρώπη και ειδικά στην Ισπανία. Η ατμόσφαιρα σε αυτό τον αγώνα είναι πάντα ξεχωριστή και ο καιρός συνήθως καλός,

Ο Γερμανός έχει όμορφες αναμνήσεις από το συγκεκριμένο αγώνα, με αποκορύφωμα τη προ διετίας νίκη του.

Η νίκη του 2011 ήταν ξεχωριστή για εμένα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, όπου στους τελευταίους 20 ή 30 γύρους είχα ασφυκτική πίεση από τον Lewis Hamilton που με ακολουθούσε. Δεν είχα KERS ώστε να υπερασπιστώ τη θέση μου, άρα χάρηκα ιδιαίτερα όταν έφτασα πρώτος στον τερματισμό.

Δεν είναι όμως ο μόνος… «ταύρος» που έχει κερδίσει στην «αρένα» του σιρκουί της Καταλονίας. Ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν ο Mark Webber εκείνος που είχε βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Αυστραλός ανέφερε:

Η καλύτερη ανάμνησή μου από το συγκεκριμένο αγώνα είναι η νίκη του 2010. Είχα βρεθεί στη pole position και είχα τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν μεγάλη ανταμοιβή γιατί κάνουμε τόσες δοκιμές εξέλιξης εδώ και είναι ευχάριστο αυτή η δουλειά να μεταφράζεται σε νίκη. Όσο για την ατμόσφαιρα, είναι πάντα ξεχωριστή. Μετά τον τερματισμό σε εκείνο τον αγώνα, πέταξα το κράνος μου στον κόσμο.

Όπως είπε, ομάδες και οδηγοί γνωρίζουν καλά την πίστα της Βαρκελώνης αφού εκεί πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δοκιμές εξέλιξης. Ποια είναι όμως τα αγαπημένα σημεία του 36χρονου στο συγκεκριμένο σιρκουί.

Στον πρώτο τομέα της αγωνιστικής διαδρομής, μου αρέσει η έξοδος της στροφής 2. Έπειτα, απολαμβάνω και τη στροφή 13 που είναι μία περίεργη κατηφορική δεξιά καμπή, με τυφλή έξοδο», σημειώνει ο Webber, με τον Vettel να δίνει μία γενικότερη περιγραφή: «Όλη η πίστα έχει ενδιαφέρον καθώς αποτελείται από κάθε είδους στροφές, σε ένα ευχάριστο για τους οδηγούς μείγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα