O Sebastien Loeb στο Rallycross με Peugeot

Δεν μπορεί να κάτσει στο σπίτι του ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Sebastien Loeb, καθώς μετά τη συμμετοχή του στο φετινό Dakar, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross του με την ομάδα Peugeot Hansen.

Ο Loeb

έτρεξε με ένα Peugeot 2008DKR και στο Dakar, και τώρα θα αγωνιστεί με το 208 WRX Supercar της ομάδας του Timmy Hansen, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον άλλοτε συναθλητή του στο WRC και πρωταθλητή του Rallycross, Petter Solberg. Ο 42-χρονος Γάλλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την ευκαιρία να συμμετάσχω σε όλο το πρωτάθλημα Rallycross για πρώτη φορά. Όλα αυτά τα χρόνια είχα την τύχη να συμμετέχω με κάποια πραγματικά εκπληκτικά αγωνιστικά, αλλά το Rallycross -με την ωμή δύναμη και την ανταγωνιστικότητα του Peugeot 208 WRX, καθώς και τον έντονο χαρακτήρα του θεσμού- θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το αυτοκίνητο και η στρατηγική για αυτό το είδος των αγώνων είναι εντελώς νέα για μένα, έτσι έχω πολλά να μάθω, αλλά ελπίζω ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός πολύ σύντομα.

Από την άλλη, η ομάδα της Peugeot ήταν κύρια αντίπαλος του Solberg για το πρωτάθλημα του 2015, με την Hansen να τερματίζει στη δεύτερη θέση και τον 14 φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Kenneth Hansen, να δηλώνει:

Την περασμένη σεζόν αποδείξαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να αποδώσουμε στο πρωτάθλημα με τους Timmy Hansen και Davy Jeanney. Με την προσθήκη του Sebastien Loeb, θα είμαστε ακόμη πιο ισχυροί. Το Rallycross είναι ένα από τα δύσκολα πρωταθλήματα για να κυριαρχήσεις, χωρίς να αφήνει περιθώρια για λάθη. Ο Loeb έχει απίστευτη ικανότητα να προσαρμόζεται και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ένας ισχυρός συνδυασμός.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα