O Jost Capito περιμένει “ελευθερία” στο ρόλο του ως CEO της McLaren F1

Ο Jost Capito μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια ως αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της Volkswagen, αποφάσισε αμοιβαία με την γερμανική εταιρία να αποχωρήσει από αυτή κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, για μια ψάξει νέα επαγγελματική πρόκληση, μιας και έγινε ο νέος CEO της McLaren Racing.

Ο 57-χρονος Γερμανός

θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του έως ότου διοριστεί ο διάδοχός του στην ομάδα και θα μετακομίσει στο Woking κάποια στιγμή μέσα στο έτος, με πιο πιθανοί να είναι οι μήνες Απρίλιος ή Μάιος. Σε πρόσφατη συνέντευξη του παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει με την βρετανική ομάδα στο πως θα μεταμορφωθεί η δομή του management, όταν αυτός πάει στην εταιρία, αλλά δήλωσε χαρακτηριστικά:

Έχω την ελευθερία να κάνω ότι χρειάζεται να γίνει. Αυτή τη στιγμή, είναι αρκετά “matrix”.

Η McLaren λειτουργεί με το “matrix σύστημα management”, δηλαδή χρησιμοποιεί πιο σύνθετα συστήματα διοίκησης, όπου τα άτομα μπορεί να έχουν παραπάνω από έναν υπεύθυνο, ανάλογα με το έργο που αναλαμβάνουν κάθε φορά. Κατά τη διάρκεια της απογοητευτικής περασμένης σεζόν, υπήρχαν αρκετές αναφορές για σύγκρουση κουλτούρας μεταξύ McLaren και Honda, με τον Capito να πιστεύει ότι η εμπειρία του από τη συνεργασία με μεγάλη ιαπωνική εταιρία, όταν συνεργάστηκε με τη Yamaha κατά τη διάρκεια στη Sauber το 1990, θα τον βοηθήσει, λέγοντας:

Θα πρέπει να κάνεις τις σχέσεις να δουλέψουν. Πρέπει να είναι μια ομάδα, χωρίς να έχει σημασία που εργάζονται οι άνθρωποι. Είναι πάντα μια πρόκληση για κάνεις μια ομάδα να δουλέψει, και είναι λίγο πιο δύσκολο, αν έχεις μέρος της ομάδας σε μια άλλη ήπειρο ή εάν υπάρχει μια διαφορετική κουλτούρα. Αλλά έχω δουλέψει με τους Ιάπωνες και στο παρελθόν, έτσι έχω μια αρκετά καλή εμπειρία με αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα