H wagon έκδοση του Volvo S90 θα ονομαστεί V90 και θα μοιάζει με το Concept Estate

O Dennis Nobelius, επικεφαλής των μεγάλων αυτοκινήτων της Volvo, επιβεβαίωσε ότι ο αντικαταστάτης του S80, που θα ονομάζεται S90 και θα παρουσιαστεί το 2016, θα αποτελέσει βάση για μια μεγάλη wagon έκδοση, που θα φέρει το λογότυπο V90.

Ο σχεδιασμός του θα είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν του όμορφου Concept Estate, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης. Θα αντλεί, επίσης, αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το XC90, τόσο στο εξωτερικό

όσο και στο εσωτερικό, εκεί όπου θα συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα/μεταλλικά διακοσμητικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη αφής. Το πότε ακριβώς θα περάσει στο δρόμο το πιο πρακτικό μοντέλο παραμένει άγνωστο, αλλά μια θεωρητική καθυστέρηση ενός χρόνου μετά την παρουσίαση του S90 κρίνεται απόλυτων φυσιολογική.

Μηχανικά θα φοράει τα ίδια σύνολα με την πρόσφατα παρουσιασμένη δεύτερη γενιά του XC90, και όπως ακριβώς θα συμβαίνει με το S90, έτσι και το V90 κατασκευάζεται δίπλα δίπλα στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Daqing, το οποίο θα αναβαθμιστεί, ενώ θα βασίζεται και αυτό πάνω στην SPA πλατφόρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα