H Ford θα κάνει ανταλλακτικά από (παλιά) χρήματα, διακόπτει τη παραγωγή του Fiesta στη Κολωνία λόγω χαμηλής ζήτησης

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα παλιά δολάρια τα οποία έχουνε βγει εκτός αγοράς, ώστε να κατασκευάσει από αυτά ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα της. Συνολικά κάθε χρόνο, 1.6 εκατ. κιλά χαρτονομισμάτων καίγονται και η Ford σκέφτηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, ανακυκλώνοντας τα και να τα κάνει μόνωση, μαξιλάρια και άλλα ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα της.

Η Ford έχει μειώσει την χρήση πετρελαιοειδών πλαστικών

κατά 2.27 εκατ. κιλά ετησίως και τα έχει αντικαταστήσει από υλικά που έχουνε βάση την σόγια, κατασκευάζοντας το αφρώδες υλικό των καθισμάτων, ενώ κάθε Ford Fusion έχει περίπου 2 παντελόνια τζιν που χρησιμοποιούνται για ηχομόνωση. Η Αμερικάνικη εταιρία έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά 10 χρόνια πριν ώστε να μειώσει τη χρήση των παραγώγων του πετρελαίου, τότε που το πετρέλαιο κόστιζε 7 φορές λιγότερο σε σχέση με την τωρινή τιμή του αργού.

Στο νέο Escape έχουνε χρησιμοποιηθεί 4.5 κιλά από παλιά ρούχα για το ταμπλό, ενώ για το δάπεδο του, έχουνε χρησιμοποιηθεί περίπου 25 πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 15 λίτρων. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ανακυκλώσιμα υλικά έχουνε χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα της, μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Παράλληλα η Ford θα προχωρήσει σε μεγάλες διακοπές της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής του Fiesta στο εργοστάσιο της στη Κολωνία λόγω της χαμηλής ζήτησης του αυτοκινήτου. H Ford έχει ήδη υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γερμανική κυβέρνηση ώστε να επιδοτήσει τις ώρες εργασίες που θα χαθούν. Για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η διακοπή δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν διακοπές μέχρι τον Οκτώβριο.

Η πρώτη μεγάλη διακοπή θα γίνει μέσα στον Ιούλιο όπου το εργοστάσιο θα κλείσει για 8 ημέρες αφού οι πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 8% τον Μάρτιο, πουλώντας 131.410 αυτοκίνητα. Περικοπές πιθανώς θα γίνουν και στο εργοστάσιο της Ford στη Γαλλία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα