Force India και Sauber διαμαρτύρονται για τους κανονισμούς των κινητήρων

Η πολυπόθητη συμφωνία για τους κανονισμούς γύρω από τα power units είναι γεγονός. Αυτή ήρθε στο τέλος της προθεσμίας της 30 Απριλίου, με τις προτάσεις για τα 4 φλέγοντα ζητήματα (μείωση του κόστους, διαθεσιμότητα, μικρότερες διαφορές στην απόδοση των κινητήρων, ήχος) να μην είναι ξεκάθαρες. Ο Bernie Ecclestone έχει ήδη απειλήσει με διάλυση της συμφωνίας, ενώ δε φαίνεται πως συμφωνούν όλοι με όσα ψηφίστηκαν.

Το κοινό μέτωπο των Force India και Sauber

είναι γνωστό, και τώρα οι δύο ομάδες έστειλαν επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και τον Ecclestone, προφανώς επειδή δεν είναι ικανοποιημένες με τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Ωστόσο, ο αναπληρωτής επί κεφαλής της Force India, Bob Fernley, δε θέλει να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

Εστάλη μια επιστολή στη FIA και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων, θέτοντας τις θέσεις σε αυτούς. Δεν πρόκειται να αρνηθώ ότι τη στείλαμε, αλλά δεν πρόκειται να τη σχολιάσω. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναδιοργανώθηκε ελαφρώς, λόγω των πιέσεων για το τμήμα ανταγωνισμού. Οι καταγγελίες και οι έρευνες έχουν διαχωριστεί. Πρέπει να περάσουν ξανά από τη διαδικασία. Με πιο απλά λόγια θα πρέπει τα πράγματα να γίνουν πιο γρήγορα. Μόλις είναι έτοιμοι , θα μας συμβουλέψουν.

Οι δύο αυτές ομάδες κατήγγειλαν τη Formula 1 στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διακυβέρνηση του αθλήματος, και ο Fernley θέλει επιτάχυνση των διαδικασιών.

Από τη δική μας πλευρά, μπορούμε να δουλέψουμε μόνο με τη διαδικασία που έχουμε στη διάθεσή μας και προφανώς θα θέλαμε να δούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ερευνά το θέμα, επειδή σαφώς και χρειαζόμαστε ένα ανεξάρτητο σώμα που έχει τη δύναμη να κάνει αλλαγές αν είναι απαραίτητο, και θα πρέπει να νιώθουν ότι η καταγγελία μας είναι λογική. Ο Bernie έχει ασχοληθεί με επαγγελματικό τρόπο σε όλο αυτό. Ξέρει ότι δεν είμαστε χαρούμενοι και σέβεται τη θέση μας, και νομίζω ότι το θέμα τώρα είναι να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα