DTM 2016, Lausitzring, 2ος Αγώνας: “1-3” για τη Μercedes, πρώτη νίκη για τον Auer!

18:51 5/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Την παρθενική του νίκη πανηγύρισε ο Lucas Auer, rookie για τη Mercedes το 2015, σήμερα στην πίστα του Lausizring. O Aυστριακός χρειάστηκε 23 αγώνες στο DTM για να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, δεύτερος ο πάλι εντυπωσιακός Mattias Ekström, o oποίος, στο ίδιο μοτίβο, θα λέγαμε, με το δεύτερο αγώνα στο Spielberg, διαχειρίστηκε εξαιρετικά τα ελαστικά και τρίτος ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο,

ο Robert Wickens, πάλι με Mercedes. Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Auer στο DTM, τη Mücke Motorsport.

Η Κυριακή ξεκίνησε ιδανικά για τον Αυστριακό, αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, χαρίζοντας παράλληλα και την πρώτη pole για την ομάδα του. H πρώτη σειρά της εκκίνησης θα μπορούσε να βαφτεί…ροζ, καθώς ο ομόσταυλος του Auer, Christian Vietoris-τρέχουν και οι 2 με αυτό το διόλου διακριτικό ροζ της C 63 για χάρη του κύριου χορηγού- σημείωσε το δεύτερο χρόνο, μόνο προσωρινά όπως αποδείχθηκε, αφού επεβλήθη στο Γερμανό ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση, διότι εμπόδισε στο γρήγορο γύρο του τον Ekström.Έτσι, δεύτερος ανέβηκε ο Glock, τρίτος ο Wickens, τέταρτος ο Rockenfeller και τη δεκάδα της εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Paffett, Green, Vietoris, Wittmann, Ekström και Blomqvist.

Αλλαγές είχαμε στο βάρος των αυτοκινήτων μετά τα δοκιμαστικά, με τη BMW να αυξάνει 5 κιλά το βάρος των M4 (1122,5 από 1117,5 κιλά), η Audi αφαίρεσε 5 κιλά από τα RS 5 (1120 από 1125 κιλά) και η Mercedes να βάζει 5 κιλά στις C 63 AMG (1115 από 1110 κιλά).

“Καυτή” ατμόσφαιρα για τα δεδομένα της Γερμανίας, με τον υδράργυρο να δείχνει περί τους 32 βαθμούς Κελσίου και στην εκκίνηση, ο Auer υπερασπίστηκε τη θέση του έναντι του Glock, κλείνοντας του τον διάδρομο προς τα αριστερά και ο Γερμανός οδηγός της BMW έχασε τη δεύτερη θέση στην πρώτη στροφή από τον Wickens. Jump Start για τον Rockenfeller, συνεχίζοντας μια κάκιστη παρουσία για το 2016 μέχρι στιγμής και τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης απ’τα pits.

Στον πέμπτο γύρο, ο Αuer ήταν ο γρηγορότερος οδηγός στην πίστα, χωρίς φυσικά τη χρήση του DRS όντας πρώτος, και ο Glock αύξησε την πίεση στο δεύτερο Wickens, ενώ πιο πίσω, ο Green κρατούσε τον Ekström σταθερά πίσω του. Στον όγδοο γύρο συνέβη το highlight του αγώνα, με τον Farfus να προσπαθεί να κλείσει τον Mortara, πηγαίνοντας τελείως αριστερά και ο Molina, που επιχείρησε να προσπεράσει τον Βραζιλιάνο, πέφτει πάνω του. Οι τροχοί της Μ4 του Farfus “αφήνουν” προσωρινά την πίστα και η BMW ανεξέλεγκτα να οδηγείται εκτός πίστας. Ο Farfus δήλωσε ότι ο Ισπανός νικητής του χθεσινού αγώνα φρέναρε αργά και μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν οι δυο τους μια πολύ καλή μάχη. Ο Molina στη συνέχεια τιμωρήθηκε και αυτός με ποινή διέλευσης από τα pits.

Στον 140 γύρο, ο Glock άνοιξε τη διαφορά του από τον τέταρτο Paffett, ο Auer φαινόταν να είναι σε δικό του αγώνα μπροστά, και ένα γύρο μετά, οι πρώτοι οδηγοί άνοιξαν το χορό των pit stops (Wickens, Glock) και ο Γερμανός οδηγός της BMW ολοκλήρωσε το pit stop του σε 4,4” λόγω προβλήματος στον πίσω αριστερά τροχό.Δυο γύρους μετά, ήταν η σειρά του πρωτοπόρου για pit stop (3,2”) και στον 20ο γύρο, ο Wickens ήταν ο γρηγορότερος στην πίστα, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα και την υπεροχή των Mercedes σήμερα.

Στον 230 γύρο, ο πρωτοπόρος πια Ekström άκουσε από την ενδοεπικοινωνία να μπει για την υποχρεωτική αλλαγή των ελαστικών, αλλά, κατά την προσφιλή του τακτική, έμεινε για αρκετό ακόμα έξω στον αγώνα. Ο Green, που έχει ήδη μπει στα pits, ήταν δύο δέκατα πιο γρήγορος από τον Σουηδό, και στον 290 γύρο, οι μόνοι οδηγοί που δεν έχουν μπει για αλλαγή ελαστικών είναι οι Ekström, Mortara και Müller. To pit stop για τον Εkström ήρθε στον 31ο γύρο και βγαίνοντας, ήταν πίσω από τον Green. O Mortara, κατά την είσοδο στα box της ομάδας, παρέσυρε κατά λάθος έναν μηχανικό, ευτυχώς όχι σοβαρά από ό,τι φάνηκε.

Μπροστά, η τάξη είχε αποκατασταθεί με τον Auer ξανά πρώτο, ενώ, από τον 36ο γύρο έως και τον 40ο, στον τρίτο τομέα της πίστας, υπήρξε καθεστώς κίτρινης σημαίας (slow zone) για να απομακρυνθεί με ασφάλεια το αυτοκίνητο του Juncadella και οι οδηγοί περιόρισαν την ταχύτητά τους στα 80χλμ/ώρα. Στον 44ο γύρο, βρίσκει την ευκαιρία και προσπέρασε ο Ekström τον Wickens για τη δεύτερη θέση, ενώ καραδοκούσε ο Green να επωφεληθεί ένα λάθος του Καναδού και να ανέβει αυτό στο βάθρο.

Ο Αuer, μετά από μια ώρα αγώνα, είδε πρώτος την καρό σημαία τερματισμού, ο εκπληκτικός Ekström ξανά στο δεύτερο σκαλί κι ο Wickens μπόρεσε και κράτησε μέχρι τέλους τον Green πίσω του. Πέμπτος τερμάτισε ο Paffett, έκτος ο Wittmann και τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Vietoris, Müller, Spengler και Glock, οι οποίοι οδηγοί της BMW είχαν τη δική τους μάχη στους τελευταίους γύρους.

Στη βαθμολογία, πρώτος πέρασε ο Wickens (58 βαθμοί), ακολουθεί δεύτερος με τρεις βαθμούς διαφορά ο Wittmann και τρίτος είναι ο Ekström με 46 βαθμούς. Στους κατασκευαστές, εξακολουθεί να είναι πρώτη η BMW (228 βαθμοί), την ακολουθεί η Audi με 198 και τρίτη είναι η Mercedes με 180.

Επόμενος γύρος πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου από τους δημόσιους δρόμους του Norisring.

Keywords
Τυχαία Θέματα