Chevrolet Camaro από την Fireball με 990 ίππους

Όταν σε συζητήσεις μεταξύ αυτοκινητόφιλων η κουβέντα πηγαίνει στα Muscle Cars, τότε ο νους μεταφράζει αυτομάτως αυτή την πληροφορία σε μεγάλα-φαρδιά οχήματα, με κινητήρες υψηλού κυβισμού και brutal ήχο. Όταν όμως στην ίδια συζήτηση μπαίνει και ο παράγοντας tuning τότε μιλάμε για άλογα… Πολλά άλογα.

Η Fireball είναι μια εταιρεία που αναλαμβάνει

τις βελτιώσεις αυτοκινήτων που προσανατολίζονται για χρήση σε αγώνες Drag, έχοντας η ίδια αναπτύξει μια Chevrolet Camaro 3.500 ίππων ικανής να πιάσει στην ευθεία του dragstrip χαμηλά 9άρια.

Η αμερικανική εταιρεία έχοντας συγκεντρώσει όλη την τεχνογνωσία που απέκτησε από το προαναφερθέν project της, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες στην έκθεση της SEMA μια Chevrolet Camaro 6ης γενιάς απόδοσης 990 ίππων και 918 Nm ροπής, με τα νούμερα να οφείλονται στην χρήση νέου υπερτροφοδοτή εξελιγμένου από την ίδια την εταιρεία, μεταποιημένες κεφαλές, Chromoly ωστήρια, νέες βαλβίδες και ελατήρια βαλβίδων, custom εκκεντροφόρους και όχι μόνο, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στην μετάδοση όπου συναντάται μεταξύ άλλων ένας αλουμινένιος άξονας μετάδοσης κίνησης και άξονες υψηλής αντοχής.

Το μόνο που θα προδώσει σε κάποιον ότι η συγκεκριμένη Camaro είναι βελτιωμένη είναι μάλλον η τιμή της, καθώς η αγορά του μοντέλου με το συγκεκριμένο setup θα κοστίσει 90.000$ (81.000€), αφού το αμάξωμα του αμερικανικού muscle car έχει διατηρηθεί εργοστασιακό, καθιστώντας το απόλυτο sleeper.

Φαντάσου τώρα να βρεθεί δίπλα σε αυτό το θηρίο κάνα Challenger Hellcat… Εγώ ακόμη μετράω τις κολόνες που θα φάει το… γατάκι.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα