Aixam Mega Track, το off-road supercar της δεκαετίας του ΄90 [w/video]

H Aixam, μια γαλλική εταιρία η οποία κατασκευάζει μικρά αυτοκίνητα πόλης, είχε βγάλει στην αγορά το Aixam Mega Track, ένα supercar που μπορούσε να κινηθεί παντός εδάφους.

Το Mega Track, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μισό supercar, μισό rally βγαλμένο από το Group B, ήταν το απόλυτο όχημα του 1992 και φορούσε έναν διαμήκη τοποθετημένο

6,0-λιτρο V12 κινητήρα της Mercedes απόδοσης 400 ίππων με 570 Nm ροπής. Το Mega Track της Aixam έχει αρκετά κοινά με το Korres Project 4 του δικού μας, του Δημήτρη Κορρέ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη φύση του οχήματος.

Η κίνηση περνούσε στον δρόμο μέσω ενός 4-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου το οποίο έστελνε τη δύναμη και στους δύο άξονες, και παρότι το βάρος των 2.280 κιλών, ήταν ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Εξοπλιζόταν με ένα σύστημα ανάρτησης το οποίο μπορούσε να αυξομειώσει το ύψος της κατά 13 εκατοστά, είχε μεταξόνιο 3,12 μέτρων, μετατρόχιο 2,29 μέτρων και μπορούσε να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες (2+2 διάταξη) οι οποίοι καθόταν σε bucket καθίσματα.

Μόλις 5 Mega Track έβγαλε στην αγορά η Aixam, με το project να κρίνεται ως μη βιώσιμο. Παρότι την διασκεδαστική φύση του, το κοινό δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για ένα off-road supercar, αναγκάζοντας τους Γάλλους να σταματήσουν τη παραγωγή του.

[Πηγή: Boldride]

Keywords
Τυχαία Θέματα