1η και 2η ημέρα του Rally Portugal 2014. Ο Mikko Hirvonen στην κορυφή της κατάταξης [w/video]

13:31 5/4/2014 - Πηγή: AutoBlog

Ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally ξεκίνησε την Πέμπτη στην Πορτογαλία με τους οδηγούς να αγωνίζονται σε δύσκολες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες για τη νίκη.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας, οι οδηγοί της Volkswagen βρίσκονταν στις πρώτες 3 θέσεις της κατάταξης με τον Ogier στην πρώτη θέση, το Latvala στην δεύτερη και τον Mikkelsen στην τρίτη. Τον τίτλο του “καλύτερου των υπολοίπων” είχε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20

WRC που έπειτα από το podium στο Μεξικό, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και έκλεισε την ημέρα στην 4η θέση. Την δεκάδα έκλεισαν οι Kris Meeke, Mikko Hirvonen, Ott Tanak, Robert Kubica, Mads Ostberg και Juho Hanninen.

Στην δεύτερη ημέρα όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η επιλογή της μαλακής γόμας της Michelin από πλευράς Hirvonen απέδωσε, αφού παρότι τα ελαστικά του είχαν μεγάλη φθορά, η πρόσφυση που παρείχαν σε σύγκριση με την σκληρή γόμα του Ogier ήταν καλύτερη. Έτσι, ο Φιλανδός βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης. Φυσικά, στη κατάσταση του Ogier δεν βοήθησε και το γεγονός ότι ο Γάλλος ξεκίνησε την ημέρα πρώτος… Ακόμα και έτσι όμως, κατάφερε να μην πέσει κάτω από την τρίτη θέση. Δεύτερος ήταν ο Ott Tanak που επωφελήθηκε από το γεγονός ότι βρισκόταν χαμηλά στην κατάταξη και άρα βρήκε καθαρό δρόμο μπροστά του. Τέταρτος, ήταν ο Mads Ostberg που με το Citroen DS3 έκλεισε την ημέρα του 19.1 δευτερόλεπτα πίσω από το Fiesta WRC του Hirvonen. Πίσω από τον Ostberg βρέθηκαν ο D. Sordo, ο T. Neuville, ο H. Solberg, ο A. Mikkelsen, ο M. Prokop και ο J. Ketomaa. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, η εγκατάλειψη του Jari-Matti Latvala στην 5η SuperSpecial εξαιτίας λάθος σημείωσης αλλά και το στενό μαρκάρισμα του Robert Kubica σε ένα δέντρο που είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Πολωνού.

[Πηγή: WRC via Youtube]

Keywords
Τυχαία Θέματα