Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την υπόθεση των πλαστών εγγράφων παραχώρησε ο ισχυρός άνδρας της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των πλαστών εγγράφων που έχουν προσκομίσει ομάδες της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, παραχώρησε την Τετάρτη (14/4) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καλλιθέα, Νίκος Σαλευρής. Ο ισχυρός άνδρας των κυανόλευκων, παρουσία του νομικού και μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Παναγιώτη Πρόκου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο αγώνας του θα δικαιωθεί κι αυτό θα αποτελέσει το εφαλτήριο της κάθαρσης στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρχικά ο κ. Σαλευρής είπε:
"Σας καλέσαμε για να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα
γιατί πιστεύουμε ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο. Eχω μάθει να λειτουργώ με βάση τους κανόνες της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης. Η ομάδα μας, η Καλλιθέα, καλύπτει τις υποχρεώσεις της προς όλους τους φορείς με βαρύ αντίτιμο. Αποδείξαμε με στοιχεία την επιχείρηση πλαστογράφησης του πρωταθλήματος και δεχτήκαμε επιθέσεις γιατί τολμήσαμε να πούμε την αλήθεια".Eπειτα, αναφέρθηκε στη στάση της κοινής γνώμης:
"Ωστόσο η κοινή γνώμη έχει ταχθεί στο πλευρό μας. Οι φίλαθλοι μας λένε "προχωρήστε". Στις απειλές αυτές απαντάμε με τη συμπαράσταση που έχουμε από τους φίλους και την κοινωνία της Καλλιθέας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε ανατροπή της ισονομίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Πριν 20 χρόνια χάσαμε άνοδο στη Β' εθνική γιατί χρησιμοποιήσαμε ένα Ελληνόπουλο που ήρθε τον Δεκέμβρη από την Αφρική και αφού πανηγυρίσαμε την άνοδο ήρθε η ΕΠΟ και μας αφαίρεσε 12 βαθμούς. Από ένα λάθος στο δελτίο που είχε εκδώσει η ΕΠΟ".Σχετικά με τα πλαστά έγγραφα, δήλωσε:
"Ομάδες που δεν έπρεπε να κάνουν μεταγραφές αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στις μεταγραφές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν κληθεί ακόμη να δώσουν εξηγήσεις. Την ίδια μέρα ενημέρωσα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης ότι υπάρχουν 3-4 ομάδες που έχουν προσκομίσει πλαστά στοιχεία για να αποκτήσουν παίκτες τον Ιανουάριο. Ετυχα της συμπαράστασης όλων των ομάδων με εξαίρεση 2-3 και από κει και μετά κάναμε αυτή την καταγγελία. Οτι ο Εθνικός χρησιμοποίησε παράνομα 10 παίκτες, ο Ιωνικός το ίδιο. Πέρασε μια εβδομάδα και την περασμένη Παρασκευή αφού συνεδρίασε μια επιτροπή της ΕΠΟ με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο κύριο Κουρίδη αποφάσισε να αποσυρθούν τα δελτία 10 παικτών του Εθνικού και 24 του Ιωνικού".Για την αντίδραση Εθνικού και Ιωνικού:
"Αντί αυτοί οι κύριοι να εξαφανιστούν έβγαλε μια θλιβερή ανακοίνωση ο Ιωνικός, ένα εμετικό, κατάπτυστο, βάρβαρο και συκοφαντικό κείμενο που δείχνει το ήθος τους. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτό το παραλήρημα. Πρέπει να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Πρώτον ότι παίρνουμε χορηγίες για να φτιάξουμε το γήπεδο. Η ΠΑΕ Καλλιθέα δεν είναι συνιδιοκτήτης του γηπέδου. Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο. Οτι εγώ έκανα εκπαίδευση τους υπαλλήλους της ΕΠΑΕ. Δεν με πλήρωσε η Ενωση. Πληρώθηκε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Επίσης και άλλες ανακρίβειες που δεν αξίζουν κρίσεως. Για την ταμπακιέρα τίποτα. Δεν απάντησαν γι’ αυτό που τους κατηγορήσαμε. Η κατηγορία είναι βαριά. Πήραν μια φορολογική ενημερότητα του 2009, η τελευταί
Keywords
Τυχαία Θέματα