Μήνυση στη Samsung από τη Zenimax για το GearVR

10:22 17/5/2017 - Πηγή: myPhone
Παρ'ότι το φαινόμενο των... patent trolls έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται, με βάση το υπάρχον σύστημα πατεντών.

Τελευταίο θύμα στο χώρο της τεχνολογίας είναι η Samsung, που μπήκε στο στόχαστρο της Zenimax για το GearVR. Η Zenimax ήδη έχει κερδίσει τη μάχη απέναντι στην Oculus (που πλέον ανήκει στην Facebook) καθώς ισχυρίζεται πως τμήμα του software
του GearVR ανήκει στην ίδια, από το 2009 και έπειτα. Τότε ήταν που η Zenimax αγόρασε την id software την πασίγνωστη εταιρεία του John Carmack, ο οποίος επίσης εργάστηκε πάνω στην τεχνολογία αυτή. Στη συνέχεια, η Zenimax κατηγορεί τον Carmack πως χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος της δουλειάς που έκανε σε αυτήν, για να εδραιωθεί και να πετύχει στην Oculus, ενώ χρησιμοποίησε παράνομα και έναν ακόμη υπάλληλό της, τον Matt Hooper, για τους σκοπούς του. Η συνέχεια είναι γνωστή, καθώς το GearVR της Samsung βασίστηκε σημαντικά πάνω στο Oculus Rift, οπότε ό,τι ισχύει για το δεύτερο σε αυτή την περίπτωση, ισχύει και για το πρώτο.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 118 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα