«Αργυρή» επέτειος για την πρώτη σελίδα του world wide web

17:56 23/8/2016 - Πηγή: myPhone
Κάποια πράγματα είναι τόσο αυτονόητα σήμερα, που δεν σκεφτόμαστε καν ότι πριν από δύο δεκαετίες δεν υπήρχαν. Ένα από αυτά είναι οι ιστοσελίδες στο internet. Η πρώτη, ever, δημιουργήθηκε ακριβώς 25 χρόνια πριν, στο μακρινό 1991.

Ναι, υπήρχε online περιεχόμενο για πολύ περισσότερο καιρό, όμως αποτελούταν κυρίως από raster γραμματοσειρές, ASCII art και στην καλύτερη περίπτωση εικόνες χαμηλής ανάλυσης. Οι σελίδες με τη μορφή που τις γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησαν με απλό κώδικα HTML
σε πλήρως γραφικό περιβάλλον. Με το μορφοποιημένο κείμενο και τα hyperlinks να αποτελούν την τότε αιχμή της τεχνολογίας, σήμερα η πρώτη ιστοσελίδα στην ιστορία μοιάζει περισσότερο με το αντίστοιχο προγραμματιστικό «hello world». Η ανάπτυξη της έγινε από τον Λονδρέζο Tim Berners Lee, 61 ετών πλέον, ο οποίος πληροφοριακά έχει αποκτήσει τον τίτλο του sir, καθώς σε αυτόν αποδίδεται η δημιουργία του world wide web, δηλαδή ουσιαστικά του internet στη σημερινή μορφή του. Ένα άλλο fun fact είναι ότι η σχεδίαση της πρώτης ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε σε έναν υπολογιστή της NeXT, της εταιρείας που ίδρυσε ο Steve Jobs όταν είχε αποχωρήσει από την Apple.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 104 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα