Microsoft: Επιβεβαιώνει την απόλυση 2300 πρώην εργαζομένων της Nokia

18:19 24/8/2015 - Πηγή: myPhone
Σε νέες απολύσεις προσωπικού προχωρά η Microsoft από το τμήμα συσκευών Lumia, αφού σύμφωνα με την εταιρεία θα περικοπούν 2300 θέσεις στη Φινλανδία. Οι νέες αυτές απολύσεις, αποτελούν μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες η εταιρεία.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, απέστειλε ένα email στους εργαζόμενους τονίζοντας ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για κάποιες δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε ότι η Oyg, η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τη κατασκευή των συσκευών Lumia της Microsoft, θα προχωρούσε σε περικοπή πολλών θέσεων εργασίας σαν αποτέλεσμα των χαμηλών επιδόσεων που κατέγραψαν οι πωλήσεις και γενικότερα εξαιτίας της δυσχερούς κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το τμήμα αυτό. Επιπλέον, όπως αναφέρει και το Reuters, μια από τις μονάδες παραγωγής προϊόντων που έχουν μείνει στη Φινλανδία, θα κλείσει οριστικά, έπειτα από απόφαση της Microsoft, ενώ 2300 θέσεις θα περικοπούν. Αν και τα εργοστάσια κατασκευής στις πόλεις του Espoo και Tampere θα διατηρηθούν, ίσως και αυτά δεχθούν απολύσεις μελλοντικά.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 72 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα