Βραβείο στο Micro Data Centre της Schneider Electric

Οι λύσεις Micro Data Centre της Schneider Electric κερδίζουν το Βραβείο του Προϊόντος της Χρονιάς 2016, καθώς ο κατάλογος με τις καινοτόμες λύσεις data centre της εταιρείας αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος της αγοράς στα DCS Awards 2016.

Η Schneider Electric κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Data Centre Power Product of the Year των βραβείων DCS

Awards 2016. Η εταιρεία, μέσα από έναν κατάλογο με τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς για Prefabricated & Micro Data Centres, επιτρέπει την ταχύτατη και οικονομική ανάπτυξη υποδομών ΙΤ ανεξαρτήτως τοποθεσίας, ξεπερνώντας οποιοδήποτε εμπόδιο σε σχέση με την απόσταση, τη διαθέσιμη επιφάνεια ή τον απομακρυσμένο χαρακτήρα μιας εγκατάστασης.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους της Schneider Electric, ο κ. Matthew Baynes, Διευθυντής του τμήματος Data Centre Business Development, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το χαρτοφυλάκιο των λύσεών μας για Prefabricated και Micro Data Centres αναγνωρίζεται και βραβεύεται στο πλαίσιο ενός τόσο έγκυρου θεσμού. Η βράβευση αυτή ενθαρρύνει σημαντικά την εταιρεία να συνεχίσει να επενδύει σε καινοτόμες λύσεις για modular data centres. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή των DCS Awards, και ιδιαιτέρως, τους πολλούς πελάτες και επαγγελματίες από το χώρο των data centres οι οποίοι μας έδωσαν την ψήφο τους».

Εκτός από τα IT modules, οι προκατασκευασμένες λύσεις της Schneider Electric περιλαμβάνουν και τα συστήματα παροχής ισχύος και ψύξης, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία σε επίπεδο σχεδιασμού των υποδομών ενός κέντρου δεδομένων. Πριν παραδοθεί στον πελάτη, κάθε δομικό στοιχείο (building block) έχει δοκιμαστεί και παραμετροποιηθεί στο εργοστάσιο (tested & pre-engineered), ώστε να είναι έτοιμο προς εγκατάσταση. Προχωρώντας στην εγκατάσταση μόνο όσων στοιχείων χρειάζονται, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν το αρχικό κόστος της επένδυσής τους, και στη συνέχεια να υιοθετήσουν ένα μοντέλο pay-as-you-grow προκειμένου να αυξάνουν τη χωρητικότητα του κέντρου, ανάλογα με την εξέλιξη των επιχειρηματικών τους αναγκών.

Καθώς αυξάνεται ο όγκος των δεδομένων από φορητές συσκευές και εφαρμογές IoT (Internet of Things), οι λύσεις της Schneider Electric για την ανάπτυξη Micro Data Centres δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην πρόκληση των Big Data και να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το πρόβλημα της χρονικής υστέρησης (latency), αναπτύσσοντας τοπικά data centres στα άκρα του εταιρικού τους δικτύου, προκειμένου να μειώσουν τα κόστη, προσφέροντας ταυτόχρονα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στις εφαρμογές των πελατών τους. Οι λύσεις για Micro Data Centres προσφέρονται σε μία καμπίνα που ενσωματώνει το σύστημα παροχής ισχύος και ψύξης, καθώς και το λογισμικό διαχείρισης, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός αυτόνομου και ασφαλούς υπολογιστικού περιβάλλοντος.

Οι λύσεις της Schneider Electric χρησιμοποιούν μια τυποποιημένη modular αρχιτεκτονική, με στόχο να μειωθεί η πολυπλοκότητα και να αυξηθεί η ταχύτητα της εγκατάστασης. Παράλληλα, η εταιρεία έχει δημοσιεύσει μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη με σχέδια αναφοράς, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως σε πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών. Οι προκατασκευασμένες λύσεις μπορούν να εγκαθίστανται τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους – είτε ως ανεξάρτητα η μία από την άλλη, είτε συνδυαστικά — ώστε να προσφέρουν στους πελάτες ένα ολοκληρωμένο και scalable data centre.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις της Schneider Electric για προκατασκευασμένα και Micro Data Centres, σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.schneider-electric.com

Keywords
Τυχαία Θέματα