Το Google Translate γίνεται πανίσχυρο!

Οι μεταφράσεις εξελίσσονται, καθώς το app Google Translate μεταφράζει πια φωτογραφημένα κείμενα και μαγνητοφωνημένα αρχεία στη γλώσσα της επιλογής σας.

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο είναι η γλώσσα. Εάν χρειάστηκε σε κάποιο ταξίδι σας να αλλάξετε δωμάτιο ή να ζητήσετε οδηγίες για αξιοθέατα και κανείς δεν μιλούσε τη γλώσσα σας, τότε σίγουρα θα έχετε νιώσει κάπως έτσι. Η εφαρμογή Μετάφραση

Google μπορεί να γίνει πλέον ο αποκλειστικός ξεναγός σας! Ενημερώσαμε την εφαρμογή για Android και iOS, έτσι ώστε να μετατρέψουμε το κινητό σας σε ένα ακόμα πιο δυνατό μεταφραστικό εργαλείο.

Άμεση μετάφραση με το Word Lens
Η εφαρμογή Μετάφραση Google σάς επιτρέπει ήδη να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία της κάμερας, ώστε να φωτογραφήσετε ένα κείμενο και να το μεταφράσετε σε 36 γλώσσες. Τώρα, περνάμε σε ένα νέο επίπεδο και σας προσφέρουμε τη λειτουργία της άμεσης μετάφρασης ενός κειμένου χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού σας. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να διαβάσετε ιταλικές πινακίδες στο Μιλάνο ή να επιλέξετε τι θα φάτε στη Βαρκελώνη. Ενόσω χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Μετάφραση, απλώς στρέψτε την κάμερα του κινητού σας σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και θα το δείτε μεταφρασμένο στην οθόνη σας, ακόμα κι αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.
Αυτή η υπηρεσία μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

Ευκολότερες συζητήσεις με τη Μετάφραση Google
Πολλές φορές όταν συνομιλείτε με κάποιον σε μια ξένη γλώσσα, η συζήτηση μπορεί να γίνει βασανιστικά αργή. Με τη χρήση της εφαρμογής Μετάφραση Google, μπορείτε να πατήσετε το μικρόφωνο με το δάχτυλό σας για να μεταβείτε σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσετε ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η επικοινωνία σας θα γίνει ευκολότερη. Όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δεν χρειάζεται να πατήσετε το μικρόφωνο ξανά. Θα βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε το χρειαστείτε. ‘Έτσι, μπορείτε να πάτε εύκολα στη λεωφόρο Champs Élysées, να βρείτε μια pastelaria στη Λισαβόνα ή να μιλήσετε με τη γιαγιά σας Ισπανικά!
Αυτές οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για λειτουργικά Android και iOS τις επόμενες μέρες. Οι προηγμένες αυτές λειτουργίες, όπως η μετάφραση μέσω κάμερας και η πολύγλωσση συζήτηση, γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες σε χρήστες iOS.
Περισσότεροι από 500 εκ. χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Μετάφραση Google σε μηνιαία βάση, πραγματοποιώντας έτσι 1 δισ. μεταφράσεις την ημέρα, πράγμα που τους προσφέρει εύκολη επικοινωνία και άνετη πρόσβαση σε πολύγλωσσες πληροφορίες. Οι σημερινές ενημερώσεις μάς φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός ενιαίου μεταφραστή μέσω τηλεφώνου, καθώς και σε έναν κόσμο, όπου η γλώσσα δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο στην εύρεση πληροφοριών ή την επαφή με άλλους πολιτισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα