Συνεργασία Maersk Line και Ericsson

H η Maersk Line, επέλεξε την Ericsson για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων end-to-end υπηρεσιών κινητής και δορυφορικής επικοινωνίας στο σύνολο του στόλου της.

Ο μεικτός στόλος της Maersk Line περιλαμβάνει περισσότερα από 500 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων – κοντέινερ. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, η Maersk Line θα εφοδιάσει 400

από αυτά τα πλοία με κεραίες της Ericsson και σταθμούς βάσης GSM, ενώ θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στα υπόλοιπα σκάφη. Ως μέρος της συμφωνίας, η Ericsson θα παρέχει για επτά χρόνια παγκόσμια υποστήριξη για Υπηρεσίες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης , συμπεριλαμβανομένης της 24ωρης παρακολούθησης του δικτύου και τις εν πλω υπηρεσίες συντήρησης, για ένα μεγάλο αριθμό λιμένων σε όλες τις σημαντικές περιοχές.


Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson δήλωσε: «Νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να συνδέσουμε το στόλο της Maersk Line με την τεχνολογία μας. Πιστεύουμε στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, όπου η συνδεσιμότητα θα αποτελέσει στην ουσία μόνο την αφετηρία για νέους τρόπους καινοτομίας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτοματοποιημένες και απλοποιημένες διαδικασίες, υψηλότερη παραγωγικότητα, ταχύτερη ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, περισσότερο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων».


Για το ναυτιλιακό κλάδο, η mobile επικοινωνία παρέχει την ευκαιρία υιοθέτησης νέων και αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης της διαχείρισης του στόλου, τη διαχείριση των χρόνων παράδοσης και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης με τα πλοία, επιτρέποντας έτσι την προληπτική επίλυση προβλημάτων και την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών με τους πελάτες, βελτιώνοντας ακόμη και την ενεργειακή απόδοση.


Έως τώρα, τα σύγχρονα και υψηλής τεχνολογίας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk Line, ήταν εξοπλισμένα με δορυφορική σύνδεση κυρίως για λόγους επικοινωνίας σχετικά με τις ζωτικής σημασίας λειτουργίες του πλοίου. Η ολοκληρωμένη δορυφορική λύση της Ericsson για τη ναυτιλία και τα εξαιρετικά μικρά τερματικά δορυφορικών λύσεων, θα προσφέρουν εκτεταμένη συνδεσιμότητα σε ολόκληρο το στόλο, επιτρέποντας νέους τρόπους επικοινωνίας και συνεισφέροντας στην αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία και τη μείωση του κόστους. επίσης, «ανοίγει» το δρόμο παρέχοντας άμεση πρόσβαση στην τεχνογνωσία για απομακρυσμένες περιοχές, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η πρόσβαση στην πληροφόρηση και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινή λειτουργία των πλοίων.


Ο Αντιπρόεδρος της Maersk Line δήλωσε: «Νιώθουμε ευτυχείς που είμαστε ο πρώτος στόλος ο οποίος θα συνδεθεί με την τεχνολογία mobile επικοινωνίας. Πιστεύουμε, ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η επικοινωνία με τους συναδέλφους μας στη θάλασσα, καθώς και οι υπηρεσίες μας προς τους πελάτες μας, οι οποίες είναι ποικίλες, ενώ ασφαλώς θα πρέπει να εξετάσουμε όλα αυτά στο εγγύς μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα