Συνεργασία Eutelsat με Ross-Hire

Η Eutelsat Broadband βοηθά μηχανικούς σε απομακρυσμένα εργοτάξια της Σκωτίας να διατηρούν επαφή με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τους.


Οι επαγγελματικές λύσεις της Eutelsat Broadband, για ευρυζωνική επικοινωνία μέσω δορυφόρου, βοηθούν τους εργαζόμενους στην τεχνική εταιρεία Ross-Shire Engineering να παραμένουν σε επαφή με τα γραφεία της εταιρείας τους όσο

διάστημα κατασκευάζουν μονάδες επεξεργασίας νερού σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Σκωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Scottish Water Solutions II. Οι μηχανικοί της Ross-Shire χρησιμοποιούν τις ευρυζωνικές δορυφορικές υπηρεσίες της Eutelsat για να έχουν πρόσβαση στα κεντρικά συστήματα της εταιρείας, να δέχονται και να στέλνουν e-mails, αλλά και να πραγματοποιούν κλήσεις Voice over IP όταν βρίσκονται στα εργοτάξια.


Μέχρι στιγμής, η Internet Anywhere, ένας από τους αντιπροσώπους της Eutelsat στη Σκωτία, έχει εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη λύση σε 5 εργοτάξια, μεταξύ των οποίων κι εκείνα των Shetland Isles και ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών στις δυτικές ακτές της χώρας. Από την πλευρά της, η Eutelsat προσφέρει συνεχή (always-on) δορυφορική επικοινωνία με ταχύτητες που φτάνουν τα 20Mbps στη λήψη (downstream) και τα 6Mbps στην αποστολή (upstream), χωρίς φυσικά την ανάγκη ύπαρξης τηλεφωνικού δικτύου. Από πλευράς εξοπλισμού, το μόνο που απαιτείται είναι ένα μικρό δορυφορικό πιάτο κι ένα μόντεμ ή wifi router, το οποίο συνδέεται στον υπολογιστή.


Η εταιρεία αποφάσισε να στραφεί στις λύσεις της Eutelsat μόλις διαπίστωσε ότι οι τεχνικοί της σε κάποια από τα πλέον απομακρυσμένα εργοτάξια του προγράμματος Scottish Water Solution II πάσχιζαν να βρουν σήμα 3G προκειμένου να μιλήσουν ή να ανταλλάξουν δεδομένα με τα κεντρικά. «Τη συγκεκριμένη λύση, η οποία δούλεψε αμέσως απλά και χωρίς κανένα πρόβλημα, μας τη συνέστησε η Internet Anywhere που ανέλαβε και την εγκατάσταση του συστήματος», δήλωσε ο κ. George Phimister, Project Manager στη Ross-Shire Engineering. «Τώρα πλέον χρησιμοποιούμε την υπηρεσία αυτή σε αρκετά sites, ακόμη και σε κάποια λιγότερο απομακρυσμένα, αφού η εγκατάσταση γίνεται πολύ γρήγορα. Όποτε επιλέξαμε έναν από τους παραδοσιακούς παρόχους ευρυζωνικής επικοινωνίας, έπρεπε να περιμένουμε μέρες ή ακόμη κι εβδομάδες μέχρι να αποκτήσουμε σύνδεση στο Internet. Σήμερα, με ένα τηλεφώνημα, έρχεται ο εγκαταστάτης και μέσα σε μία ώρα, περίπου, είμαστε έτοιμοι.”


Η Ross-shire Engineering διαθέτει κάθε στιγμή της ημέρας προσωπικό 10 ατόμων, κατά μέσο όρο, σε κάθε μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού της Scottish Water που κατασκευάζει. Κάθε μια από αυτές τις ομάδες έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας της Eutelsat μέσω ενός ασύρματου ρούτερ, και να αποκτά (μέσω VPN) πρόσβαση στο σύστημα ΙΤ της εταιρείας ή να πραγματοποιεί κλήσεις VoIP.


Ο κ. John Fitzgerald, Διευθύνων Σύμβουλος στην Internet Anywhere, δήλωσε τα εξής: «Η υπηρεσία της Eutelsat είναι ιδανική για όσους εργάζονται ή κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συνηθισμένα ευρυζωνικά δίκτυα. Όσον αφορά τη Σκωτία, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, από το εθνικό σύστημα Υγείας (NHS), τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις τεχνικές εταιρείες, μέχρι τους απλούς καταναλωτές που ζουν στα νησιά και σε απομακρυσμένες περιοχές».


Η υπηρεσία χρησιμοποιεί το δορυφόρο KA-SAT High Throughput της Eutelsat, o οποίος το 2011 εγκαινίασε μια νέα εποχή στον τομέα της παροχής προσιτών υπηρεσιών δορυφορικής επικοινωνίας για ιδιώτες, επιχειρήσεις και ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς. Ο δορυφόρος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας υπερσύγχρονης τηλεπικοινωνιακής υποδομής, αξίας €350 εκατομμυρίων, στην οποία περιλαμβάνεται ένα προηγμένο δίκτυο οκτώ επίγειων δορυφορικών σταθμών που συνδέεται στο Internet μέσω ενός οπτικού δακτυλίου υψηλής ταχύτητας και μεγάλης χωρητικότητας.


Keywords
Τυχαία Θέματα