Πώς θα κρύψετε το blog σας στο Tumblr;

Υποτίθεται ότι το Tumblr είναι μία πλατφόρμα social blogging αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος χρήστης του δεν επιθυμεί όλη αυτή την έκθεση; Ιδού.


Το ατού του Tumblr έναντι των άλλων πλατφορμών blogging, είναι το πόσο social-friendly είναι. Εξ άλλου, ένας blogger είθισται να αποζητά τους ολοένα και περισσότερους επισκέπτες στο blog

του: όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο, έτσι δεν πάει; Αν όμως διαθέτετε blog στο Tumblr και δεν αρέσκεστε σε όλη αυτή την (υπερ)προβολή που σας εξασφαλίζει η πλατφόρμα, πλέον υπάρχει λύση, ακόμα και για ‘σας –έστω κι αν θα έπρεπε να σκεφτείτε σοβαρά το όλο κόνσεπτ του blogging.


Μπορείτε πλέον να επιλέξετε αν το blog σας θα είναι ορατό στο διαδίκτυο μέσω του Web Dashboard του. Αν κάνετε αυτή την επιλογή, τότε οι μόνοι που θα έχουν πρόσβαση στη σελίδα σας θα είναι οι “followers” σας/της και ουδείς άλλος! Όσοι άλλοι εισάγουν το URL του blog σας στον browser τους, θα παίρνουν μήνυμα σφάλματος 404 («η σελίδα δεν βρέθηκε»).


Μάλιστα, το εν λόγω χαρακτηριστικό έρχεται να ακολουθήσει το Block που προηγήθηκε. Αν θυμάστε, με το Block ο διαχειριστής ενός blog ήταν σε θέση να μπλοκάρει την πρόσβαση σε αυτό και την αλληλεπίδραση μαζί του για συγκεκριμένους χρήστες. Εφ’ όσον την ενεργοποιούσε, τότε οι μπλοκαρισμένοι χρήστες δεν μπορούσαν να δουν και να αναπαράγουν το περιεχόμενό του, να απαντήσουν και να σχολιάσουν δημοσιεύσεις του, να κάνουν “like” και να βλέπουν το blog ως αποτέλεσμα στις αναζητήσεις τους.


Δεύτερο μέτρο ασφαλείας από το Tumblr λοιπόν μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα και μένει να δούμε αν θα… τριτώσει το καλό οσονούπω.

Keywords
Τυχαία Θέματα