Πώς θα χρησιμοποιεί η Cortana το Google αντί του Bing;

H Cortana αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στην πλοήγησή σας στα Windows 10, κάνοντας τη χρήση του λειτουργικού της Microsoft παιχνιδάκι. Βέβαια μη φανταστείτε ότι το κάνει ακριβώς… ανιδιοτελώς. Για καθετί που της ζητάτε να ψάξει, βλέπετε, σας παρουσιάζει αποτελέσματα από το Bing και όχι το Google. Τι κι αν το δεύτερο

αποτελεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως; Το Bing ανήκει στη Microsoft, οπότε είναι απολύτως λογικό η τελευταία να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την προώθηση του δικού της προϊόντος. Αυτό όμως σημαίνει πως εσείς θα πρέπει να συμβιβαστείτε με αυτή την κατάσταση; Ούτε κατά διάνοια!

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα αναγκάσουμε την Cortana να ψάχνει μέσω του Google!

Αρχικά θέστε τον Google Chrome σαν τον βασικό σας (default) browser, αν δεν το έχετε κάνει. Για να το κάνετε αυτό, θα πάτε στα Settings των Windows και στο μενού System, θα βρείτε τα Default apps. Εκεί, στον Web browser, επιλέξτε από το pop up μενού τον Chrome.

Εν συνεχεία θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Chrometana, ένα πρόσθετο (extension) για τον Chrome που από το όνομα και μόνο (Chrome + Cortana) αντιλαμβάνεστε περί τινός πρόκειται. Αφού το προσθέσετε, θα δείτε μια οθόνη στην οποία θα πρέπει να επιλέξετε ποια θα είναι η προτιμητέα μηχανή αναζήτησής σας. Επιλέξτε αυτή της Google.

Πρακτικά είστε έτοιμοι! Τώρα, δεν έχετε παρά να βάλετε την Cortana να ψάξει για κάτι και θα δείτε πως όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησής της θα προκύπτουν από το Google! Ευχαριστημένοι;

Keywords
Τυχαία Θέματα