Πώς η Google θα σας βοηθήσει να βγάλετε τη σχολή σας;

Το laptop έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο όπλο των φοιτητών και η Google το ενισχύει ακόμα περισσότερο. Δείτε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα εργαλεία που σας προσφέρει.


Πάει καιρός από τότε που η Google ήταν απλά μια μηχανή αναζήτησης. Πλέον, ένα από τα δημοφιλέστερα brand names

του πλανήτη αποτελεί τμήμα της Alphabet, μίας ακόμα μεγαλύτερης εταιρείας όμως ακόμα πιο σημαντικό κι απ’ αυτό, είναι το γεγονός πως δραστηριοποιείται σε πλήθος διαφορετικών αγορών καθώς καταπιάνεται με πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Πολλά απ’ αυτά μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό φοιτητές και σπουδαστές, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πηγές, πόρους και εργαλεία που είναι απαραίτητα για τις σπουδές και τις έρευνές τους.


Πόσοι όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι γνωρίζουν απόλυτα όλα όσα τόσο απλόχερα τους προσφέρει η Google; Μετά την ανάγνωση του παρόντος άρθρου, εσείς σίγουρα!

Google Scholar


To Google Scholar είναι μία μηχανή αναζήτησης που όμως δεν «σκανάρει» ολόκληρο το διαδίκτυο αλλά επικεντρώνεται σε ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έργα. Περιλαμβάνει βιβλία, περιοδικά, διατριβές, εργασίες και περιεχόμενο από τους μεγαλύτερους εκδότες ακαδημαϊκού περιεχομένου σε Ευρώπη και Αμερική. Ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2004 και δέκα χρόνια αργότερα υπολογίστηκε πως περιελάμβανε πάνω από 160 εκατ. έγγραφα με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται διαρκώς καθώς καλύπτεται το 80-90% των άρθρων που δημοσιεύονται στα Αγγλικά.

Google Drive & Google Docs


To Google Drive αποτελεί την υπηρεσία cloud saving/sharing αρχείων της Google. Διαθέτει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή πακέτα (η συνδρομή ορίζεται βάσει της χωρητικότητας που θέλει ο χρήστης) προκειμένου έτσι να αποθηκεύονται στους servers της πληροφορίες, αρχεία και δεδομένα. Ειδικά για έγγραφα του Office προσφέρεται και δυνατότητα επεξεργασίας και εκ νέου αποθήκευσης –πρακτικά αντί Google Drive και Google Docs/Sheets/Slides να αποτελούν ξεχωριστές πλατφόρμες, ενοποιήθηκαν σε μία.

Google Apps Vault


Το Google Apps Vault θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί αποθηκευτικό χώρο ειδικά για τα backups των εφαρμογών της Google. Προσοχή: δεν είναι υποκατάστατο του Google Drive καθώς αυτό συνίσταται για όλα εκείνα τα αρχεία στα οποία θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση. Στο Google Apps Vault θα αποθηκεύσετε backups του Drive, archives του Gmail, ιστορικά chats και λοιπά «μουσειακά» δεδομένα για την περίπτωση που χρειαστεί να ανατρέξετε σε αυτά.

Google Calendar


Τέλος στα δέκα διαφορετικά ημερολόγια: δεν θα ψάχνετε πλέον τα deadlines των εργασιών σας στην ατζέντα και στο μεγάλο που είναι κολλημένο στην πόρτα του ψυγείου! Για όλα αυτά και καθεμία άλλη σας υποχρέωση, πλέον έχετε το Google Calendar, το ημερολόγιο που μπορείτε να έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή, ανεξαρτήτως συσκευής. Θα σας ειδοποιεί για καθετί πρέπει να παραδώσετε, ραντεβού και λοιπές υποχρεώσεις πριν έρθει η… ύστατη ώρα και κάθε σας αλλαγή θα περνά αυτόματα παντού.

Gmail


Ο καλύτερος email client είναι ό,τι πρέπει για έναν φοιτητή. Με μεγάλη χωρητικότητα εισερχομένων και λειτουργίες που θα ζήλευε ακόμα και το… Outlook, το Gmail αποτελεί μία από τις πλέον απροβλημάτιστες υπηρεσίες email που προσφέρονται αυτή τη στιγμή. Τα mails σας κατηγοριοποιούνται πανεύκολα, το βιβλίο διευθύνσεων είναι πιο προσβάσιμο από ποτέ και όλα αυτά, ως είθισται, εντελώς δωρεάν!

Google Classroom


Το Google Classroom είναι λίγο πιο πολύπλοκο στη χρήση απ’ ότι όλα τα προηγούμενα, λογικό όμως μιας που δεν αφορά ακριβώς τον φοιτητή ή, ορθότερα, δεν αφορά μόνο αυτόν αλλά ολόκληρη την τάξη του. Ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα να προβάλλει στους υπολογιστές των μαθητών/φοιτητών την ίδια εικόνα ή site ενώ εξίσου άμεσα μπορεί και ένας εξ αυτών να δείξει στους υπόλοιπους κάτι που έχει ανακαλύψει ή δεν έχει καταλάβει. Συνοδεύεται και από πρόσθετο για τον Chrome.

Google Apps for Education


Όλα τα παραπάνω αποτελούν τμήματα του «πακέτου» Google Apps for Education, μιας σουίτας εφαρμογών της Google δηλαδή που στοχεύει στην ακαδημαϊκή, φοιτητική και μαθητική κοινότητα. Προσφέρονται δε εντελώς δωρεάν και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με πρόσθετα χαρακτηριστικά (ανώτερα από τις απλές εκδόσεις δηλαδή) αν η «αγορά» γίνει μέσω του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο ανήκει ο άμεσα ενδιαφερόμενος –θα πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα Google Apps for Education ή αν όχι, να ενδιαφέρεται να το κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα