Λύσεις για ψηφιακές εμπειρίες στο MWC ’15


Η Ericsson παρουσιάζει κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό παγκοσμίως, λύσεις λογισμικού και υπηρεσιών στο MWC 2015. Ανάμεσα στις λύσεις βρίσκονται τα: 5G, LTE, Cloud, IP, network virtualization κ.α.

Η Ericsson θα παρουσιάσει

μια μεγάλη γκάμα παγκοσμίως κορυφαίων τεχνολογιών και λύσεων που ενισχύουν το Networked Society – όπου οτιδήποτε μπορεί να ωφεληθεί από το να είναι συνδεδεμένο, θα διασυνδεθεί – στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη από 2 έως 5 Μαρτίου.
Οι ειδικοί της Ericsson θα είναι παρόντες για να παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικού εξοπλισμού, λύσεις λογισμικού και υπηρεσιών, που είναι σχεδιασμένες να ενισχύσουν τους πρωτοπόρους σε τομείς όπως η κινητή επικοινωνία, η ευρυζωνικότητα και το cloud, δημιουργώντας τις βάσεις για νέα οικοσυστήματα και μετασχηματισμούς σε κάθε κλάδο.


Παρακάτω είναι μερικά από τα στιγμιότυπα που μπορεί κανείς να συναντήσει στο stand της Ericsson (2N60, Hall 2) στο Mobile World Congress 2015:

5G
-5G Radio Test Bed: Το 5G Radio test bed της Ericsson θα παρουσιάσει την πρώτη Διπλή Συνδεσιμότητα στον κόσμο, επιτρέποντας στις κινητές συσκευές να συνδέονται ταυτόχρονα σε 5G και LTE. Η Διπλή Συνδεσιμότητα αποτελεί ορόσημο στο δρόμο προς το 5G, που θα είναι μια εξέλιξη της σημερινής τεχνολογίας LTE και αναμένεται στα εμπορικά δίκτυα από το 2020.
-Capillary networks: Η Ericsson θα δείξει τον τρόπο διαχείρισης της μεγάλης κλίμακας δικτύων του Internet of Things (IoT) και θα καταστήσει δυνατό το χειρισμό ελέγχου βρόχων χαμηλής καθυστέρησης χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
-Ένα μεγάλο μέρος συσκευών στα μελλοντικά 5G συστήματα θα είναι μηχανές χωρίς επιθεώρηση, και το παράδειγμα διαχείρισης πρέπει να αλλάξει από ένα-προς-ένα σε ένα-προς-πολλά.
-Οι αυτόματες μηχανές λειτουργίας έχουν ανάγκη από επεξεργασία κοντά στις συσκευές. Μια ευέλικτη υπολογιστική πλατφόρμα περιλαμβάνει εργαλεία στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με αποτελεσματικό τρόπο.
-Απομακρυσμένος έλεγχος μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας: Σε συνεργασία με τη Volvo Construction Equipment (Volvo CE), η Ericsson Research θα παρουσιάσει απομακρυσμένο έλεγχο δύο εκσκαφέων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό χρόνο. Δύο Volvo CE μικροί εκσκαφείς εξοπλισμένοι με την πρωτότυπη τεχνολογία δείχνουν πλήρη εφαρμογή της έννοιας 5G που παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress τον προηγούμενο χρόνο. Αυτό το κοινό πρόγραμμα έρευνας υπογραμμίζει όσα χρειάζονται από μελλοντικά δίκτυα 5G, τη μετασχηματιζόμενη δύναμη των ΤΠΕ και τι μπορούμε να πετύχουμε με τη state-of-the-art τεχνολογία.

Radio
-Ericsson Radio System: Το αποκορύφωμα της έκθεσης θα είναι το νέο Ericsson Radio System, μια επαναστατική, προοδευτική, σπονδυλωτή λύση δικτύου κινητής τηλεφωνίας σχεδιασμένη να βελτιώσει την κάλυψη εφαρμογών για χρήστες κινητών συσκευών στο πλαίσιο ανάπτυξης της κυκλοφορίας των smartphone 8X μεταξύ 2014 και 2020, όπου το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας άνω των έξι ετών προβλέπεται να έχει κινητό τηλέφωνο. Το Ericsson Radio System φέρνει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών στο δρόμο προς το 5G παρέχοντας κορυφαίες επιδόσεις – στο Many-Core Baseband Architecture της Ericsson – και μειώνοντας παράλληλα δραστικά τις απαιτήσεις ενέργειας, το χώρο και το χρόνο εγκατάστασης.
-Κορυφαίες επιδόσεις LTE της Ericsson: Ζωντανές παρουσιάσεις από τα μοναδικά:
-Κάλυψη psi, σχεδιασμένη να συνδέει 3+ δισεκατομμύρια χρήστες ευρυζωνικού κινητού με μικρό κόστος.
-Το Single baseband TDD-FDD Carrier Aggregation παρέχει κορυφαίες επιδόσεις, χάρη στην πρώτη αναβάθμιση σήματος βάσης ζώνης που στηρίζεται σε λογισμικό και είναι συμβατή με πρότερες εκδόσεις, και επιτρέπει στους παρόχους να προσθέσουν κάλυψη και χωρητικότητα -TDD στα δίκτυά τους με μια απλή αναβάθμιση λογισμικού, διαθέσιμη στο Ericsson Networks Software 15B.
-Το License Assisted Access (LAA), μια τεχνολογία 4.5 G, που βελτιώνει την κάλυψη εφαρμογών για τους χρήστες smartphone μέσω του αδειοδοτημένου και μη αδειοδοτημένου φάσματος συνδυασμού ζωνών.
-Παρουσιάσεις διαλειτουργικότητας smartphone και tablet με τα τελευταία προϊόντα παγκοσμίως κορυφαίων κατασκευαστών συσκευών.

Managed Services
-Network Operations και Service Centers (NOCs και SOCs): Η Ericsson θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα network operations centers (NOCs) για να χειρίζεται τα δίκτυα εκ μέρους των παρόχων σε όλο τον κόσμο. Τα NOCs παρακολουθούν τις τεχνολογικές μετρήσεις όπως τη διαθεσιμότητα του δικτύου ραδιοπρόσβασης, το ποσοστό απώλειας πακέτου και το χρόνο ενεργοποίησης συνεδρίας, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στην παρακολούθηση της ποιότητας υπηρεσιών όπως της φωνής, της περιήγησης στο διαδίκτυο και του video streaming. Αυτό το χρόνο, για πρώτη φορά, η Ericsson θα παρουσιάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί την ποιότητα των υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τα service operations centers.

OSS/BSS
-Συστήματα Υποστήριξης Λειτουργίας Δικτύων (OSS): Το χαρτοφυλάκιο των εργαλείων και διαδικασιών που χρησιμοποιεί η Ericsson όποτε συνεργάζεται για τη διαχείριση δικτύου ενός παρόχου, είναι πλέον διαθέσιμο στους ίδιους τους παρόχους ως υπηρεσία. Το Operation Support Process ως Υπηρεσία βοηθά στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας και περιορίζει την ανάγκη των πελατών για επενδύσεις επιτρέποντας στα εργαλεία OSS\BSS να προσφέρονται ως υπηρεσίες.
-Billing-as-a-Service: Ανακαλύψτε το μοναδικό συνδυασμό εμπειρίας χρέωσης και τηλεπικοινωνιών της Ericsson, που περιλαμβάνει: νέα τέλη προγραμμάτων, ευελιξία, τιμολόγηση, ανταμοιβές πελατών και επιχειρηματική ευφυΐα.

TV & Media
-Συνδρομητική τηλεόραση με ταχύτητα δικτύου: Η επαναστατική πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης νέας γενιάς που βασίζεται στο cloud, τροφοδοτεί τις ευέλικτες εμπειρίες τηλεόρασης στον πλανήτη.
-Ericsson’s Media Delivery Network: Μια λύση που περιλαμβάνει όλα τα λογισμικά για να παρέχει διαχειρίσιμο και μη περιεχόμενο σε σταθερά και κινητά δίκτυα, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια δυναμική πλατφόρμα για τη μετατροπή αυτής της ζήτησης σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες επικεντρωμένες στα μέσα επικοινωνίας. Η νέα λύση χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνικές cloud και virtualization για να ενεργήσει ως ένα ευέλικτο πλαίσιο επιχειρηματικού εργαλείου, συνδυάζοντας τεχνολογίες για καλύτερη απόδοση δικτύου, καλύτερη ποιότητα εμπειρίας και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Cloud & IP
-Νέα IP routers: Παρουσίαση της νέας σειράς Ericsson Router 6000 που συνδυάζει ραδιομεταφoρά και IP, στενά συνδεδεμένα με το Ericsson Radio System και Ericsson Network Manager, και που παρέχει υψηλή χωρητικότητα και ολοκληρωμένη λειτουργικότητα SDN. Επιπλέον, παρουσιάζεται το νέο Ericsson virtual router για την υποδομή Network Function Virtualization.
-Ericsson Cloud System: Μια πλήρης λύση για τη διαχείριση του φόρτου εργασίας σε πολλούς κλάδους της επιχείρησης, παρέχοντας μια πλατφόρμα στο δρόμο προς το 5G. Παρουσιάζεται ένα περιβάλλον εκτέλεσης cloud για NFV σε πραγματικό χρόνο, βασισμένο στο OpenStack, τις virtualized λειτουργίες δικτύου, το PaaS για υβριδικό cloud, την ακεραιότητα δεδομένων σε ένα περιβάλλον cloud, τον τεχνολογικό εξοπλισμό κέντρου δεδομένων και μια στρατηγική μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού και της εκτέλεσης.
-Wi-Fi calling: Επίδειξη φωνητικής και βίντεο κλήσης μέσω Wi-Fi, χρησιμοποιώντας εγγενή υποστήριξη σε smartphones και αδιάλειπτη διασυνεργασία με Voice over LTE.

Βιομηχανία & Κοινωνία
-Διαχείριση γνώσης για τη βιομηχανία και την κοινωνία: Η Ericsson θα παρουσιάσει τη «Διαχείριση Γνώσης για τη βιομηχανία και την κοινωνία», χρησιμοποιώντας το σύστημα έξυπνων μεταφορών ως παράδειγμα. Εξερευνήστε πώς τα παραδείγματα χρήσης στις μεταφορές εμπορευματικών τρένων μπορούν να υλοποιηθούν με την αυτοματοποίηση και τη διαχείριση γνώσης.
-Maritime ICT Cloud: Μια διαχειριζόμενη λύση cloud που συνδέει τα σκάφη στη θάλασσα με τις δραστηριότητες στη στεριά για να διευκολύνει τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των στόλων, την παρακολούθηση των μηχανών και της κατανάλωσης καυσίμων καθώς και τη διασφάλιση της ευημερίας του πληρώματος.

Ανάλυση δεδομένων από ειδικούς
-Καλύτερη ανάλυση δεδομένων για τη βέλτιστη εμπειρία καταναλωτή: Οι πάροχοι στρέφονται στη γνώση που προέρχεται από τα big data για να βελτιώσουν την καταναλωτική εμπειρία. Αλλά πολύ συχνά, οι λύσεις ανάλυσης δεδομένων έχουν στενή οπτική γωνία, δεν είναι ενταγμένες σε πραγματικές λειτουργίες, εξυπηρέτηση πελατών ή διαδικασίες μάρκετινγκ, ή παραλείπουν χρήσιμες γνώσεις διότι δεν διαθέτουν τους κατάλληλους κανόνες για να ερμηνεύσουν πολύπλοκα γεγονότα στις επικοινωνίες. Η Ericsson θα παρουσιάσει μια λύση ανάλυσης δεδομένων που θα αλλάξει το παιχνίδι, με ισχυρή ανάλυση, διορατικότητα και closed-loop δράσεις που δεν συγκρίνονται με άλλες προσφορές. Επωφελούμενη από τη μοναδική παγκόσμια εμπειρία και ειδική γνώση στις επικοινωνίες της Ericsson – δίκτυα που εκτείνονται, συστήματα υποστήριξης λειτουργειών και επιχειρηματικότητας – η λύση λογισμικού της Ericsson είναι μια πραγματική, διαμορφώσιμη λύση διαχείρησης της εμπειρίας του πελάτη για τους σημερινούς ”change-maker” παρόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα