Η Veritas ανακοινώνει λύσεις Enterprise data management

Η Veritas παρουσίασε τη νέα έκδοση του NetBackup, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των ψηφιακών δεδομένων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Η Veritas Technologies LLC, ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της διαχείρισης πληροφοριών, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του NetBackup 8.0, το οποίο σε συνδυασμό με μία ολοκληρωμένη λύση Enterprise Data

Management βοηθά τους οργανισμούς να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους σε περιβάλλοντα cloud, αναβαθμίζοντας τη αξία τους και τις δυνατότητες για μελλοντική τους αξιοποίηση. Η νέα λύση βασίζεται στην εφαρμογή NetBackup της Veritas, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν αποτελεσματικά ένα σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο, όπως είναι τα μηχανογραφικά τους δεδομένα. H σημερινή εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού (digital transformation), που προϋποθέτει συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενέχει αυξημένο κίνδυνο απώλειας δεδομένων, ιδίως σε επιχειρήσεις που βασίζουν τη λειτουργία τους σε αυτά, κυρίως σε τομείς παροχής υπηρεσιών όπως τα χρηματοοικονομικά, η φροντίδα υγείας, τα μέσα ενημέρωσης κ.α. Καλύπτοντας αυτές τις ανάγκες πάνω από μία δεκαετία, η Veritas προσφέρει δυνατότητες που παρέχουν ολοκληρωμένη εποπτεία, διαθεσιμότητα και προστασία των δεδομένων.

Υλοποιώντας τη στρατηγική της για επιτάχυνση του digital transformation, η Veritas ενοποιεί όλες τις κρίσιμες δυνατότητες, για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης, που βοηθά στη μείωση των κινδύνων, στη διασφάλιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και τη συμμόρφωση με κανονιστικές απαιτήσεις, προσφέροντας παράλληλα ταχύτατη πρόσβαση στα δεδομένα.

«Σχεδόν κάθε οργανισμός στο σημερινό κόσμο των cloud-based δεδομένων, υφίσταται ψηφιακό μετασχηματισμό, μέσα από διαδικασίες όπως η φορητότητα των λειτουργιών, η δημιουργία online εμπειριών για τους πελάτες, η ενεργοποίηση ηλεκτρονικών αλυσίδων εφοδιασμού, η πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε ιατρικά και οικονομικά δεδομένα κ.α.”, επισημαίνει ο Scott Anderson, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, του τμήματος λύσεων Information Protection Solutions της Veritas. «Χρησιμοποιώντας το NetBackup 8.0 ως βάση του οράματος μας για ένα ευρύ φάσμα λύσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις αυξανόμενες απαιτήσεις των δεδομένων τους, η Veritas προσφέρει μια «σφαιρική» λύση διαχείρισης, ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις όπως η αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των hybrid cloud και οι απαιτήσεις των ψηφιακών επιχειρήσεων».

Στο επίκεντρο της σημερινής ανακοίνωσης, βρίσκεται το NetBackup 8.0, το οποίο παρέχει ενιαία προστασία πληροφοριών σε φυσικά ή εικονικά περιβάλλοντα και cloud, με υψηλές επιδόσεις ακόμη και σε εκτεταμένους όγκους εργασιών και δεδομένων. Τώρα, η κορυφαία λύση Veritas NetBackup™, επεκτείνει τις δυνατότητές της μέσω μιας ευρύτερης πλατφόρμας ολοκληρωμένης διαχείρισης δεδομένων.

Με το NetBackup 8.0 και με τη χρήση της λύσης 360 Enterprise Data Management, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες υποδομές τους ώστε να επιτύχουν εποπτεία πληροφοριών διεθνώς, απλούστευση λειτουργιών, καθώς και ολοκληρωμένη διαχείριση δεδομένων, με βαθμό επιτυχίας backup και recovery σχεδόν στο 100%, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται τα δεδομένα.

Η Veritas με το NetBackup 8.0, προσδοκά να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης δεδομένων, η οποία ενσωματώνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Κάθε χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο και ξεχωριστά, από τη Veritas και του συνεργάτες της, σε όλον τον κόσμο:

Global Data Visibility – Με τον συνδυασμό NetBackup 8.0 και Veritas Information Map, οι πελάτες της Veritas, αποκτούν γραφική απεικόνιση των backup, μετατρέποντάς τα σε πηγές ενεργής πληροφόρησης, που μπορούν να προσφέρουν «εικονική διάσταση» στο περιβάλλον του NetBackup -σε χρονικό πλαίσιο 24ώρου- αξιοποιώντας τα κύρια αποθηκευτικά μέσα, με ταυτόχρονη διαχείριση κινδύνων και απαιτήσεων συμμόρφωσης.Predictable Resiliency – Στη νέα έκδοση, που αναμένεται να είναι διαθέσιμη σύντομα, η πλατφόρμα Veritas Resiliency συνδυάζεται με το NetBackup 8.0 για να προσφέρει σημαντική υποστήριξη στη διατήρηση και τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών, σε ένα πολύπλοκο φάσμα από multi-platform, multi-vendor, δημόσια και υβριδικά περιβάλλοντα cloud.

Αυτό θα επιτευχθεί με την παροχή προβλεψιμότητας σε κρίσιμες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς (migration) του φορτίου εργασιών, του failover, της αποκατάστασης μετά από failback, της προστασίας των δεδομένων και της απρόσκοπτης δοκιμής ανάκτησης (rehearsals).

Integrated Copy Data Management – Στη νέα έκδοση, που αναμένεται να είναι διαθέσιμη σύντομα, το Veritas Velocity σε συνδυασμό με το NetBackup 8.0, θα παρέχουν ταχεία, on-demand πρόσβαση σε δεδομένα, χωρίς την ανάγκη δημιουργίας, αποθήκευσης και διατήρησης φυσικών αντίγραφων ή την εξάρτηση από μηχανογραφικούς πόρους. Μετατρέποντας σε εικονικό, ένα και μόνον αντίγραφο των δεδομένων, το Velocity θα παρέχει άμεσα, επιμέρους εικονικά αντίγραφα, εξαλείφοντας την ανάγκη ύπαρξης φυσικών αντίγραφων που αυξάνουν το κόστος αποθήκευσης και τον επιχειρηματικό κίνδυνο.

«Ο τεράστιος όγκος των δεδομένων των επιχειρήσεων και σήμερα, συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό που καθιστά δύσκολο για τις εταιρείες να ελέγχουν αποτελεσματικά το κόστος και τους κινδύνους της προστασίας των εν λόγω δεδομένων, ανεξάρτητα από τα σημεία αποθήκευσής τους”, δήλωσε ο Jason Buffington, Principal Analyst του Enterprise Strategy Group. «To NetBackup 8.0 έχει ούτως ή άλλως σημαντική αξία από μόνο του, αλλά είναι κυρίως οι μεγάλες δυνατότητες συνδυαστικών χρήσεων, αυτές που θα ενθουσιάσουν πολλούς οργανισμούς, για να ανακαλύψουν εκ νέου την Veritas. Ενώ κυκλοφορούν και άλλες λύσεις ως “Enterprise Unified Backup”, η Veritas είναι ασυναγώνιστη για το εύρος και το βάθος διατήρησης των δεδομένων, την προστασία και την αποκατάσταση, τη διαθεσιμότητα και τις δυνατότητες εποπτείας που προσφέρει. Με τέτοια ανομοιογένεια που υπάρχει στις φυσικές, εικονικές, και cloud πλατφόρμες, αν δεν έχετε μελετήσει με την Veritas το τελευταίο διάστημα, τώρα είναι μια καλή στιγμή να το κάνετε».

Το NetBackup είναι η πιο ευέλικτη λύση προστασίας των δεδομένων, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να προστατεύουν αποτελεσματικά ολόκληρα petabytes δεδομένων, ανακτώντας ταχύτατα τα δεδομένα τη στιγμή που χρειάζονται και χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία του οργανισμού. Το NetBackup -που αναδεικνύεται από την Gartner ως o Magic Quadrant Leader1 με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς backup & recovery από το 1999- αναδείχθηκε έως και τρεις φορές πιο γρήγορο από τα ανταγωνιστικά προϊόντα, σε πρόσφατο benchmark report2. Οι εταιρικοί πελάτες που χρησιμοποιούν το NetBackup, μπορούν σήμερα να το αναβαθμίσουν δωρεάν σε NetBackup 8.0, στο πλαίσιο των συμβάσεων συντήρησής του και να αξιοποιήσουν τις νέες, ολοκληρωμένες δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων, όπως απαιτούν οι επιχειρηματικές ανάγκες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα