Η Ericsson στο IT Directors Forum 2012

H Ericsson συμμετείχε στο ΙΤ Director’s Forum 2012 με θέμα «Aneesh Chopra and the CIO Community on how to compete in the 21st century».


Ο στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τους τρόπους που ο CIO μιας επιχείρησης μπορεί να επιφέρει αλλαγές σε παραδοσιακές διαδικασίες

και να προωθήσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα στον επιχειρησιακό χώρο


Η Ericsson, στο πλαίσιο του οράματος της για καινοτομία, συμμετείχε ως χορηγός στο IT Directors Forum 2012. Κατά τη διάρκεια της 3ης ενότητας του συνεδρίου, με τίτλο «Χτίζοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση του μέλλοντος», ο Σίμος Μενεξής, Επικεφαλής OSS / BSS Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Ericsson, αναφέρθηκε στον απαραίτητο επαναπροσδιορισμό που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση που περνάμε σήμερα στην Ελλάδα αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις.


Επίσης, πρόσθεσε: «Η διαχείρηση προκλήσεων και κρίσεων, είτε σε μικροοικονομικό επίπεδο ή σε μακροοικονομικό όπως αυτή που περνάμε σήμερα στην Ελλάδα, πρέπει να είναι στο DNA όλων των σύγχρνονων επιχειρήσεων και οργανισμών. Στην ουσία, οι κρίσεις αντιπροσωπεύουν μια ευκαρία για να πραγματοποιήσουμε ένα άλμα στο μέλλον μας, καθώς δρουν ως μοχλός πίεσης για μετασχηματισμούς που υπό κανονικές συνθήκες θα κάναμε σταδιακά σε μεγαλύτερο διάστημα. Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας είναι το καταλυτικό όχημα για την υλοποίηση τέτοιων μετασχηματιστικών αλμάτων.»


«Η Ericsson, στα 136 χρόνια ιστορίας της σε 180 χώρες, έχει τεράστια πείρα στην αντιμετώπιση προκλήσεων και κρίσεων. Μέσα από στρατηγικές επενδύσεις στο χώρο της πληροφορικής κατέχει πλέον ηγετική θέση σε σε Telecoms Business και Operations Support Systems και έχει αναπτύξει κοινοτόμες προσεγγίσεις σε IT Outsourcing και λύσεις Machine to Machine, προσφέροντας ένα μοναδικό συνδιασμό εμπειρίας σε τεχνολογίες Πληροφορικής και τεχνολογίες Επικοινωνίας.»


Το IT Directors Forum, με θέμα «Aneesh Chopra and the CIO Community on how to compete in the 21st century», πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά στις 22 Οκτωβρίου στο Athenaum Intercontinental. Η θεματολογία του συνεδρίου αφορούσε στους τρόπους ανάδειξης των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων, καθώς και στο ρόλο της τεχνολογίας για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας στον επιχειρησιακό χώρο. Στο Forum, οι Έλληνες CIO είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοιχτά τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και ποιες λύσεις μπορούν να υπάρξουν για την πορεία και το ρόλο τους μέσα στην επιχείρηση.


Στο συνέδριο, μαζί με τον Aneesh Chopra, CTO των Η.Π.Α., συμμετείχαν διακεκριμένοι CIO από επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Το IT Directors Forum συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων στελεχών απ’ όλες τις βαθμίδες και μονάδες οργανισμών και επιχειρήσεων, όπως Γενικούς Διευθυντές

Keywords
Τυχαία Θέματα