Γνωστό το χρονοδιάγραμμα «διαζυγίου» Chrome και Flash

Τρέχουν οι εξελίξεις στο χώρο των browsers.Όπως διαβάσαμε αυτές τις ημέρες ο Chrome απομακρύνεται από το Flash, το μέλλον του οποίου δεν προβλέπεται ευοίωνο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς…Βέβαια η πρόθεση του χωρισμού ήταν ήδη γνωστή και τώρα γνωστοποιήθηκε το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι από το Σεπτέμβριο και τον Chrome

53, η Google θα ξεκινήσει να έχει μπλοκαρισμένο
από προεπιλογή το Flash σε background υλικό (όπως analytics stuff). Αυτό αφορά το 90% του περιεχομένου του Flash στο web, όπως σημειώνει η εταιρεία και ευθύνεται για καθυστερήσεις και προβλήματα στην απόδοση των sites σε σύγκριση με το προτιμώμενο από την Google πρότυπο HTML5.

Η συνέχεια θα έρθει το Δεκέμβριο όταν θα κυκλοφορήσει ο Chrome 55.Έχει γίνει γνωστό ότι η Google σχεδιάζει να έχει την HTML5 ως τη μόνη επιλογή για τους χρήστες του browser από εκείνη την έκδοσή του και μετά, εξαιρώντας την περίπτωση ένα site να υποστηρίζει μόνο Flash. Σε αυτή την περίπτωση, η Google θα ζητά απο τους χρήστες να ενεργοποιήσουν το Flash γι’ αυτή τη σελίδα την πρώτη φορά που θα την επισκεφθείτε, ωστόσο η HTML5 θα παραμένει η προεπιλεγμένη ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα