«Εγγύηση» το Kaspersky Internet Security

Το Kaspersky Internet Security διακρίθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό AV-Comparatives μετά από δοκιμές για τις επιπτώσεις των λογισμικών ασφαλείας στις επιδόσεις του υπολογιστή.

Το Kaspersky Internet Security έλαβε την υψηλότερη διάκριση “Advanced +” από τον ανεξάρτητο οργανισμό AV-Comparatives, βάσει των αποτελεσμάτων έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό εργαστήριο. Η έρευνα αποτελείτο από μια σειρά δοκιμών, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για την αξιολόγηση των επιπτώσεων των λογισμικών ασφαλείας στις επιδόσεις ενός υπολογιστή.

Οι δοκιμές επιδόσεων του οργανισμού AV-Comparatives διενεργούνται τακτικά κι έχουν ως στόχο την αξιολόγηση των επιπτώσεων των λύσεων ασφαλείας στις επιδόσεις ενός υπολογιστή, με βάση διάφορα σενάρια για τις δραστηριότητες ενός χρήστη. Οι ειδικοί παρακολούθησαν τις αλλαγές στις επιδόσεις ενός υπολογιστή κατά την αντιγραφή αρχείων, τη δημιουργία αρχείων δεδομένων, την εγκατάσταση εφαρμογών, το άνοιγμα εγγράφων Office και PDF, καθώς και κατά τη λήψη αρχείων από διαδικτυακές πηγές.

Για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα ήταν όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα, πραγματοποιήθηκε ένας περαιτέρω έλεγχος. Οι επιδόσεις του συστήματος μετρήθηκαν με τη χρήση της εξειδικευμένης εφαρμογής PC Mark 8. Βάσει των αποτελεσμάτων της δοκιμής, η λύση Kaspersky Internet Security συγκέντρωσε 165,7 πόντους και αναγνωρίστηκε ως μία από τις λύσεις με τη χαμηλότερη κατανάλωση πόρων.

Όλες οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε υπολογιστές με επεξεργαστή Intel Core i5, με 4 GB μνήμη RAM, σκληρό δίσκο SATA II και λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 8 Pro 64-bit, στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους. Οι λύσεις ασφάλειας που συμμετείχαν στη δοκιμή ήταν πλήρως ενημερωμένες και μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους υπηρεσίες cloud. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι ειδικοί έλαβαν υπόψη τους συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αφορούσαν τις επιδόσεις των προϊόντων.

Για παράδειγμα, επειδή σε ορισμένα σενάρια, ο έλεγχος πραγματοποιείται μόνο όταν η μηχανή anti-virus συναντά το αρχείο για πρώτη φορά, η δοκιμή επαναλήφθηκε δύο φορές. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα υπολόγισε πως αντιδρά το προϊόν απέναντι σε ένα άγνωστο αντικείμενο και στη συνέχεια την αντίδραση του όταν συναντά δεδομένα για δεύτερη φορά.

«Ο αγώνας κατά του κακόβουλου λογισμικού έχει πολλά κοινά με την ιατρική, καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει θεραπεία και έχουν και οι δύο την ίδια θεμελιώδη αρχή –να μην κάνουν κακό. Πέρα από κάθε αμφιβολία, το επίπεδο της προστασίας απέναντι στις ψηφιακές απειλές είναι σημαντικό, αλλά η απόδοση του υπολογιστή και η εμπειρία του χρήστη δεν πρέπει να επηρεάζονται από τη λύση ασφάλειας. Η Kaspersky Lab δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό και τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών επιδόσεων το επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά», δήλωσε ο Timur Biyachiev, Director of Anti-Malware Research της Kaspersky Lab.

Το Kaspersky Internet Security αποτελεί μέρος του Kaspersky Internet Security – Multi-Device, μιας λύσης σχεδιασμένης για την προστασία διαφορετικών πλατφορμών από τις σύγχρονες ψηφιακές απειλές. Διάφοροι ανεξάρτητοι οργανισμοί δοκιμών έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της λύσης στις επιδόσεις του υπολογιστή.

Ο AV-Comparatives δεν είναι ο μόνος οργανισμός που έχει αναγνωρίσει τη χαμηλή κατανάλωση πόρων συστήματος του Kaspersky Internet Security. Το 2014, η λύση έλαβε επίσης την κορυφαία διάκριση “Best Performance Award” από το Γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο AV-Test.

Keywords
Τυχαία Θέματα