Δήλωση Γ.Διευθυντή ΕΕΚΤ για τις συχνότητες

Δήλωση του Γ. Διευθυντή ΕΕΚΤ για την ολοκλήρωση της ανοικτής δημοπρασίας για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 800 και 2600 MHz.


«Σε διάστημα μόλις μιας τριετίας, ο Κλάδος πραγματοποιεί δεύτερο κύκλο επενδύσεων ύψους 381,114 εκατ. σε ραδιοσυχνότητες (α κύκλος, Νοέμβριος 2011-β κύκλος Οκτώβριος 2014), κυρίως για να αναπτύξει δίκτυα νέας γενιάς, παρόλο που συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο με τα θέματα αδειοδότησης των υποδομών του. Παρά τις προσπάθειες που

έχουν γίνει, η κατάσταση αδειοδότησης συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημιουργεί στον Κλάδο προβλήματα, καθυστερήσεις και πρόστιμα.


Οι εταιρείες επενδύουν σε υποδομές και η Πολιτεία οφείλει νομοθετικά να τις προστατεύει και όχι να τις καθυστερεί, γιατί η Δημόσια Διοίκηση – ιδίως κάποιες Πολεοδομίες – αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο.


Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι πλέον αναγκαία η προώθηση προς ψήφιση συγκεκριμένου νομοσχεδίου που περιέχει καίριες ρυθμίσεις και απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης.»


Keywords
Τυχαία Θέματα