The Elder Scrolls V: Skyrim VR

Το Skyrim δίνει στους παίκτες την αίσθηση πως βρίσκονται στο επίκεντρο ενός ζωντανού, ανοιχτού κόσμου. Πλέον, με την έκδοση για Playstation VR το κατορθώνει κυριολεκτικά!

Mέχρι σήμερα οι περισσότερες κυκλοφορίες για το PS VR έμοιαζαν να εξερευνούν διστακτικά κι αμήχανα τις νέες δυνατότητες του συστήματος εικονικής πραγματικότητας του PlayStation. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, έχουν

ξεκινήσει να λανσάρονται τίτλοι που προσφέρουν ολοκληρωμένες gaming εμπειρίες και όχι απλά μια επίδειξη των αρετών του PS VR. Το «The Elder Scrolls V: Skyrim VR» αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα της παραπάνω γενιάς παιχνιδιών, καθώς μας τοποθετεί στην καρδιά του αχανούς, συναρπαστικού κόσμου του Tamriel, μετατρέπο-ντας τον πολυβραβευμένο role playing τίτλο σε ένα πλήρες παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας.

Οι χιονισμένες βουνοκορφές, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα δύσβατα δάση αποκτούν πιο ρεαλιστική υπόσταση από ποτέ, καθώς το τοπίο αγκαλιάζει το βλέμμα σας όπου κι αν το κατευθύνετε, όταν φοράτε το PS VR. Αν και μπορεί να παιχτεί και με το κλασικό gamepad του PS4, η εμπειρία απογειώνεται όταν πάρετε στα χέρια σας τα χειριστήρια PS Move, κραδαίνοντάς τα όπως θα κάνατε ακριβώς με ένα πραγματικό σπαθί, τσεκούρι, ασπίδα, τόξο ή οποιοδήποτε άλλο όπλο επιλέξετε. Οταν χρησιμοποιείτε το DualShock 4, η κίνηση του πρωταγωνιστή στον χώρο μπορεί να γίνεται με ρευστό ή με σταδιακό τρόπο, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί την αντίληψη, τις αντοχές και την εξοικείωσή σας με τη χρήση του PS VR.

Αντίστοιχα, όταν κάνετε χρήση των χειριστηρίων PlayStation Move υπάρχουν δυο mode κίνησης, το teleportation mode ή το direct move. Στην πρώτη περίπτωση σημαδεύετε τον προορισμό σας στην οθόνη και «τηλεμεταφέρεστε» εκεί, ενώ στη δεύτερη εκδοχή αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να τρέξει ομαλά ο χαρακτήρας σας προς την κατεύθυνση που θα του υποδείξετε.

Μειονέκτημα του δεύτερου, πιο ρεαλιστικού μοντέλου κίνησης, είναι η δυσανεξία που μπορεί να εμφανίσουν κάποιοι όταν το παιχνίδι αρχίσει να αποκτά γρήγορους ρυθμούς. Η πρώτη φορά που θα κληθείτε να πολεμήσετε έναν δράκο, παρακολουθώντας τη δράση μέσα από τα μάτια του «Dragonborn», συγκαταλέγεται στις gaming εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες για όλη σας τη ζωή! To Skyrim VR συμπεριλαμβάνει εκτός από τον αρχικό τίτλο και τα official add-on Dawnguard, Hearthfire και Dragonborn.

ΣΥΣΤΗΜΑ: PlayStation 4 με PS VR • ΔΙΑΘΕΣΗ: IGE Group

Keywords
Τυχαία Θέματα