Software-Defined Data Centers EMC

Άρχισε η διάθεση της πρώτης ολοκληρωμένης λύσης για Software-Defined Data Centers από το EMC Federation Of Businesses.


Η EMC ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα του Federation Software-Defined Data Center Solution, της πρώτης από τις πέντε λύσεις που έχει σχεδιάσει να αναπτύξει το EMC Federation, η στρατηγική συμμαχία

των EMC Information Infrastructure, VMware, Pivotal και RSA. Μια πρώτη γεύση των νέων αυτών λύσεων είχε δώσει η EMC νωρίτερα μέσα στο 2014, στο πλαίσιο του EMC World.


Η EMC II, η Pivotal, η RSA και η VMware έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική ‘ομοσπονδία’ στρατηγικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της οποίας κάθε εταιρεία παραμένει προσηλωμένη σε αυτό που γνωρίζει και διατηρεί την ελευθερία να δρα μόνη της ή από κοινού με τις άλλες. Tο EMC Federation προσφέρει μια σειρά επιλογές και λύσεις για software-defined οργανισμούς, καλύπτοντας και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τάση που θέλει τη συνδυαστική χρήση κινητής, cloud, big data και κοινωνικών δικτύων, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση με δισεκατομμύρια χρήστες και εκατομμύρια εφαρμογές (apps).


Η πρώτη από τις πέντε προγραμματισμένες λύσεις EMC Federation, το Federation Software-Defined Data Center, προσφέρει υπό τη μορφή υπηρεσίας (as-a-service) ένα εντελώς virtualized και πλήρως αυτοματοποιημένο (μέσω λογισμικού) κέντρο μηχανογράφησης. Το Federation Software-Defined Data Center βοηθά τους οργανισμούς να αντλήσουν πολύ γρήγορα αξία από τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους (time to value), μέσα από μια ολοκληρωμένη και πλήρως υποστηριζόμενη υπηρεσία. Το Federation Software-Defined Data Center Solution αναπτύχθηκε από τις τέσσερις εταιρείες μαζί, στο πλήρως στελεχωμένο εργαστήριο του EMC Federation Lab στο Palo Alto της Καλιφόρνιας, με στόχο να αυτοματοποιήσει το συντονισμό εκατοντάδων workflows και να κάνει πιο εύκολη την παροχή υπηρεσιών εικονικού data center.


Με τη λύση Federation Software-Defined Data Center, οι κρίσιμες εφαρμογές μιας επιχείρησης τρέχουν σε υποδομές που προσφέρουν καλύτερο επίπεδο ορατότητας, διαχείρισης, ευελιξίας και ελέγχου του κόστους. Tο Federation Software-Defined Data Center περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές αναφοράς, οδηγούς (solution guides) και εξειδικευμένα (solution-specific) workflows τα οποία έχουν αναπτυχθεί και πιστοποιηθεί στο Federation Lab.


Η συγκεκριμένη λύση υλοποιείται πάνω από τα εξής προϊόντα του Federation:
- Management και Orchestration:VMware vCloud® Automation Center™, VMware vCenter™ Operations Management™, VMware IT Business Management™, EMC Storage Resource Manager
- Hypervisor: VMware vSphere®, η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα virtualization της αγοράς
- Networking: VMware NSX®, η πλατφόρμα network virtualization & security του software-defined data center. Το VMware NSX εισάγει το virtualization σε υφιστάμενα δίκτυα, αλλάζοντας πλήρως τα λειτουργικά και οικονομικά δεδομένα ενός δικτύου
- Storage: Η λύση έχει σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζει EMC ViPR®, EMC Storage Resource Manager και EMC Storage
- Data Protection: EMC Avamar®, DataDomain®, RecoverPoint®, VPLEX®
- Hybrid Cloud Deployment: VMware vCloud® Air™ connectivity και workload migration
- Επιλογή Hardware: Βασισμένη επάνω σε converged υποδομές, η λύση υλοποιείται σε πληθώρα επιλογών hardware, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα VCE Vblock Systems®* και VSPEX®
- PaaS: Platform-as-a-Service μέσω του Pivotal CF


Τεκμηριωμένες αρχιτεκτονικές αναφοράς (Reference Architectures)
Για να διασφαλιστεί η απαιτούμενη απόδοση και διαθεσιμότητα mission critical εφαρμογών και υποδομών, οι ομάδες υποστήριξης του Federation έχουν προχωρήσει σε ένα συνεργατικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξης. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να απευθύνονται σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες του Federation για να ζητήσουν τεχνική υποστήριξη. Η ομάδα τεχνικών του Federation αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος και την ικανοποίηση του πελάτη, συντονίζοντας τους τεχνικούς των τεσσάρων εταιρειών και αναλαμβάνοντας την κλιμάκωση σε υψηλότερο επίπεδο, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.


Η συμμετοχή των συνεργατών της EMC
Tο Federation Software-Defined Data Center θα μπορεί να προσφέρεται και μέσω των platinum solution providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Business Partner Program της EMC.
Αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνολογίες κάθε κατηγορίας, τα μέλη του Federation θα προσφέρουν μια σειρά λύσεις για τη νέα εποχή του ΙΤ, οι οποίες θα βοηθήσουν τους πελάτες να μικρύνουν το time-to-value, σε μια περίοδο που οι μεγάλοι πολυεθνικοί οργανισμοί αναδιοργανώνουν το IT τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του cloud και των big data.


Οι προγραμματισμένες λύσεις του EMC Federation περιλαμβάνουν:
Platform-as-a-Service: Κτισμένη επάνω στο Software-Defined Data Center, η λύση Platform-As-A-Service θα προσφέρει μια νέα ευέλικτη πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέων ή τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων εφαρμογών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν agile μεθόδους για την ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών, οι οποίες θα έχουν βελτιστοποιηθεί για να τρέχουν στις σύγχρονες mobile πλατφόρμες.
End-User Computing: Μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει από τη διαχείριση των κινητών συσκευών μέχρι την αποθήκευση δεδομένων σε πλατφόρμα storage, προσφέροντας την υπηρεσία desktop-as-a-service με τρόπο άμεσο και αποδοτικό.
Virtualized Data Lake: Δίνει στους οργανισμούς τη δυνατότητα να αναλύουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από φορητές συσκευές και εφαρμογές, ώστε να είναι σε θέση να αποκτούν καλύτερη γνώση των προτιμήσεων των πελατών τους, και να προσαρμόζουν ανάλογα τις δραστηριότητες τους.
Security Analytics: Πατώντας επάνω στο Virtualized Data Lake Solution, η λύση Security Analytics βοηθά τους οργανισμούς να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις στο δίκτυο τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν ταχύτατα ενδεχόμενες απειλές σε βάρος πολύτιμων εταιρικών δεδομένων.


Διαθεσιμότητα
Tο Federation Software-Defined Data Center Solution είναι διαθέσιμο από τώρα. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να απευθύνονται στα τμήματα πωλήσεων της EMC II ή της VMware προκειμένου να ενημερωθούν και να αποκτήσουν την έκδοση του Federation Software-Defined Data Center Solution που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να συνεργαστούν με κάποιον από τους συνεργάτες της EMC (platinum level solution provider) προκειμένου να αποκτήσουν το πακέτο που τους ταιριάζει.


Σχόλια αναλυτών του κλάδου
David Floyer, Συν-ιδρυτής και CTO, Wikibon
“Το Federation Software-Defined Data Center Solution βοηθά τα τμήματα ΙΤ των επιχειρήσεων να επιταχύνουν τη μετάβαση σε υποδομές hybrid cloud, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να αξιοποιούν τις υποδομές στις οποίες έχουν ήδη επενδύσει. Μια τέτοια επιλογή οδηγεί σε μικρότερο κόστος, υψηλότερη διαθεσιμότητα και μεγαλύτερη ευελιξία, στοιχεία που τους επιτρέπουν να γίνουν ευθέως ανταγωνιστικοί με τους cloud providers σε περιπτώσεις όπου η επιχειρηματική ή η τεχνική λογική επιβάλλει την in-house ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα πρόσβαση σε εφαρμογές, data resources και υποδομές cloud επόμενης γενιάς.”


Σχόλια συνεργατών:
Bob Olwig, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Καινοτομίας στη World Wide Technology
“Η World Wide Technology είναι παγκόσμιος ηγέτης στις υπηρεσίες και λύσεις ΙΤ επόμενης γενιάς. Ως βραβευμένος systems integrator και πάροχος εξειδικευμένων λύσεων, η WWT χρησιμοποιεί μια καινοτόμο και αποτελεσματική φιλοσοφία που επιτρέπει στους οργανισμούς να εντοπίζουν, να αξιολογούν, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις ΙΤ. Tο Federation Software-Defined Data Center Solution μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα γρήγορο και ‘καθαρό’ τρόπο να μετασχηματίσουν το ΙΤ τους. Το Federation Software-Defined Data Center Solution είναι το θεμέλιο επάνω στο οποίο οι πελάτες μας μπορούν να κτίσουν υποδομές ΙΤ επόμενης γενιάς.»


Σχόλια στελεχών της EMC:
Josh Kahn, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Global Solutions, EMC Corporation
“Το Federation Software-Defined Data Center Solution είναι η πρώτη λύση αυτού του είδους, μια ιδανική πλατφόρμα για την υλοποίηση υποδομών public, private και hybrid cloud, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα τμήματα IT να αλλάξουν ριζικά όχι μόνο το IT αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ένας οργανισμός.”


Σχόλια στελεχών της Pivotal:
Todd Paoletti, Αντιπρόεδρος Product Marketing, Pivotal
“Tο Federation Software-Defined Data Center Solution με το enterprise PaaS του Pivotal CF δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσφέρουν καινοτόμες disruptive εφαρμογές επόμενης γενιάς για big data, mobile, κοινωνικά δίκτυα και cloud. Η Pivotal είναι περήφανη που αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές του Federation Solution.”


Σχόλια στελεχών της VMware:
Ray O’Farrell, Corporate Senior VP, Cloud Infrastructure R&D, VMware
“Μέσω του software-defined data center, ένας οργανισμός μπορεί να πετύχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, απόδοσης και διαθεσιμότητας, πιο γρήγορη παροχή υπηρεσιών, και χαμηλότερο κόστος. Η συγκεκριμένη λύση του Federation δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να αξιοποιήσουν πολύ πιο γρήγορα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αρχιτεκτονική ενός software-defined data center.”


Keywords
Τυχαία Θέματα