Smartphone με Leica κάμερα: 2 σε 1!

Η κάμερα ενός smartphone δεν αποτελεί απλά ένα αξεσουάρ.

Αν συμφωνείς με αυτήν την άποψη, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως η συνταγή, για να πετύχεις φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, είναι ένα smartphone με καλό αισθητήρα και φακό.

Μπορεί ένα κινητό να είναι υψηλών προδιαγραφών, όμως αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα βγάζει φωτογραφίες, που θα σε αφήσουν ικανοποιημένο. Όσο σημαντικός είναι ο εξοπλισμός, εξίσου σημαντική είναι η τεχνογνωσία, οι σύγχρονοι αλγόριθμοι εστίασης. Η σωστή απεικόνιση του χρώματος και του προσώπου είναι βασικά εργαλεία σε μια

φωτογραφία, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να φαίνεται τεχνητό. Αυτός είναι και ο λόγος της επιτυχημένης συνεργασίας του Huawei P10, του πιο σύγχρονου smartphone υψηλής τεχνολογίας, που ένωσε τις δυνάμεις του με την πολυετή εμπειρία της Leica – τον αληθινό μύθο της φωτογραφίας.

Η Leica διαθέτει κάμερες που έχουν αφήσει ιστορία, έναν άσσο που δεν κρύβει στο μανίκι της αλλά τον προσφέρει στον κόσμο. Αναλογικές κάμερες, που αγοράζουν κυρίως τώρα πια οι συλλέκτες, αλλά και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές υψηλής ποιότητας. Μια από αυτές είναι η Leica M Monochrom – μια φωτογραφική μηχανή με ψηφιακό αισθητήρα η οποία δημιουργεί ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Απομακρύνοντας το φίλτρο Bayer μπροστά από τον αισθητήρα, το οποίο είναι απαραίτητο για την καταγραφή των χρωμάτων, ενισχύονται οι λεπτομέρειες της φωτογραφίας. Αυτό συμβαίνει διότι η καταγραφή του χρώματος απαιτεί τρία pixels: το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε, και στην περίπτωση των μονόχρωμων φωτογραφιών, κάθε pixel είναι αυτό-δύναμο, δηλαδή αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι οι πληροφορίες σχετικά με τη φωτεινότητα. Η Leica M Monochrom προσφέρει ασπρόμαυρες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, πλούσιες σε λεπτές μεταβολές τόνων και αναδεικνύει ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Οι νέες τεχνολογίες, που υποστηρίζονται από τα σύγχρονα smartphone, παραγκωνίζουν σταδιακά τις παραδοσιακές κάμερες. Για αυτόν τον λόγο το Huawei P10 είναι εξοπλισμένο με τη διπλή κάμερα Leica. Ένας αισθητήρας καταγράφει πληροφορίες σχετικές με τη φωτεινότητα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μονοχρωματικές εικόνες και ο δεύτερος αισθητήρας καταγραφεί τις πληροφορίες των χρωμάτων. Συνδυάζοντας πληροφορίες και από τους δύο αισθητήρες, αποκτάμε μια πιο λεπτομερή και δυνατή σε χρώματα εικόνα. Ενώ παράλληλα έχεις και την επιλογή να χρησιμοποιήσεις μόνο τον ασπρόμαυρο αισθητήρα για να βγάζεις υψηλής ποιότητες μονόχρωμες φωτογραφίες.

Διπλή κάμερα δεύτερης γενιάς
Το Huawei P9 ήταν το πρώτο smartphone με ενσωματωμένη διπλή κάμερα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Leica. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο P10 διαθέτει τώρα τη βελτιωμένη διπλή κάμερα 2.0 Leica. Ο ασπρόμαυρος αισθητήρας έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση 20 megapixel, σε σύγκριση με τα 12 megapixel του προηγούμενου μοντέλου. Η οπτική σταθεροποίηση είναι μια σημαντική προσθήκη, καθώς το σύστημα OIS είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην εγγραφή βίντεο. Το P10 σου δίνει την ευκαιρία να βιντεοσκοπήσεις σε τετραπλάσια ανάλυση 4K 2160p.
Η μπροστινή κάμερα στο P10 διαθέτει την ίδια υψηλή ανάλυση 8 megapixel, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένη με ένα ταχύτερο φακό F / 1.9. lens.

Η λειτουργία πορτρέτου Huawei P10 συνδυάζει προηγμένους αλγόριθμους που αναγνωρίζουν το πρόσωπο με 3D σημεία και βελτιστοποιούν τη φωτογραφία, μέσω της επιλογής να θολώνουν με ακρίβεια το φόντο (εφέ bokeh), που είναι ήδη γνωστό από τον ασύλληπτα γρήγορο φακό DSLR. Ο διπλός φακός είναι εκείνος που σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το bokeh εφέ. Η επιτυχημένη συνεργασία με τη Leica και οι λειτουργίες που έχουν αναφερθεί είναι αυτά που συνθέτουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Huawei smartphone.

Πρόσθετες λειτουργίες φωτογραφίας
Το Huawei P10 διαθέτει μια σειρά από δημιουργικές λειτουργίες που σου δίνουν την ευκαιρία να πετύχεις θεαματικά και σπάνια εφέ, πέρα από τις παραδοσιακές φωτογραφίες και τα κλασσικά βίντεο. Εκτός από την ασπρόμαυρη φωτογραφία, η συσκευή διαθέτει λειτουργία παρέλευσης, αργή-κίνηση ή σάρωση αρχείων, και λειτουργίες πιο απαλού φωτισμού.

Απαλός φωτισμός σημαίνει παρατεταμένη αναπαράσταση, η οποία σε αντίθεση με την κλασσική κάμερα, καταγράφει καρέ-καρέ την εικόνα με τη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης. Έτσι και εσύ με τη σειρά σου μπορείς να καταλάβεις τα δευτερόλεπτα αναπαράστασης που χρειάζεσαι για να βγάλεις μια τέλεια φωτογραφία. Όταν η προεπισκόπηση είναι αντίστοιχη των προσδοκιών σου, μπορείς να σταματήσεις την εγγραφή και η φωτογραφία είναι έτοιμη. Το εφέ που είναι δύσκολο να το πετύχεις με την κλασσική κάμερα, με το Huawei P10 είναι πανεύκολο! Οι μοναδικές φωτογραφίες μας θα χαρίσουν στιγμές απόλαυσης στους χρήστες των social media.

Είναι φωτογραφίες που έχουν αυτό το «κάτι» που σου τραβάνε την προσοχή και είναι άλλες που απλά χάνονται στο πλήθος των φωτογραφιών που υπάρχουν στο Internet. Όταν διαλέγεις το Huawei P10 με τη διπλή κάμερα, που έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Leica, σου ανοίγονται νέα μονοπάτια στην φωτογραφία, που πριν ήταν αδύνατο να προσεγγίσεις. Έχεις επιλογές σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, έγχρωμες εικόνες με την καλύτερη λεπτομερή ανάλυση, και λειτουργίες απαλού φωτισμού. Το Huawei P10 δεν είναι ένα απλό smartphone- είναι μια τέλεια ψηφιακή κάμερα η οποία προσφέρει φωτογραφίες με ασύλληπτα καλή ποιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα