Nikon D-SLR με SnapBridge; Για αδιάκοπη διασύνδεση!

H Nikon βάζει τη φωτογραφική μηχανή στο επίκεντρο των προσωπικών συσκευών με τη νέα δυνατότητα διασύνδεσης SnapBridge.

Η Nikon Corporation ανακοινώνει την κυκλοφορία της δυνατότητας SnapBridge με χρήση τεχνολογίας Bluetooth χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης – μια επαναστατική καινοτομία που προσφέρει αδιάκοπη ασύρματη διασύνδεση με έξυπνες συσκευές. Η Nikon

παρουσίασε αυτό το πρωτοποριακό λογισμικό στην έκθεση CES 2016, ως μέρος του προγράμματος καινοτομίας της.

Συνεχίζοντας την παράδοση της Nikon να καινοτομεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον κλάδο της απεικόνισης, αυτή η κίνηση ανεβάζει για άλλη μια φορά τον πήχη, καθώς η δυνατότητα συνδεσιμότητας SnapBridge με τεχνολογία Bluetooth είναι απρόσκοπτη, εξασφαλίζει μεγάλη ενεργειακή απόδοση και προσφέρει στους φωτογράφους μια πληθώρα εύχρηστων υπηρεσιών συνδεσιμότητας.

Αυτή η τεχνολογία σηματοδοτεί την επικέντρωση της Nikon στην καινοτομία στον τομέα του λογισμικού και καθιερώνει τη φωτογραφική μηχανή ως μέρος του οικοσυστήματος των προσωπικών συσκευών. Η δυνατότητα SnapBridge θα συμπεριλαμβάνεται στις τυπικές δυνατότητες όλων σχεδόν των φωτογραφικών μηχανών Nikon, από το 2016 και έπειτα.

«Οι εικόνες βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο επίκεντρο της επικοινωνίας, επομένως, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τη φωτογραφική μηχανή. H καινοτομία SnapBridge συνδέει τις φωτογραφικές μηχανές Nikon με τις προσωπικές συσκευές, ώστε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας γλώσσας φωτογραφίας», δήλωσε ο Tadashi Nakayama, Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος του τομέα Μάρκετινγκ της Επιχειρηματικής μονάδας απεικόνισης της Nikon Corporation.

Η δυνατότητα SnapBridge μέσω της τεχνολογίας Bluetooth χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, επιτρέπει την συνεχή και άμεση μεταφορά εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή τη στιγμή της λήψης τους σε πραγματικό χρόνο, μεταμορφώνοντας τη φωτογράφιση σε μια κοινωνική εμπειρία διασύνδεσης. Αυτό επιτυγχάνεται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η μεταφορά εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή, διατηρώντας παράλληλα την ενεργειακή κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα και στις δύο συσκευές. Οι χρήστες συνεχίζουν να απολαμβάνουν φορητή συνδεσιμότητα στο Internet κατά τη διάρκεια της μεταφοράς εικόνων, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να ελέγχουν τα e-mail τους ή να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πραγματοποιείται συγχρονισμός των εικόνων τους.

Η ζεύξη των φωτογραφικών μηχανών Nikon με έξυπνες συσκευές είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής SnapBridge, η οποία είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα iOS και Android στο Apple AppStore και το GooglePlay.Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για λήψη απευθείας από την τοποθεσία Web της Nikon στην Κίνα.

Βασικές δυνατότητες της εφαρμογής SnapBridge

Απλή, διαισθητική ρύθμιση για ζεύξη με έξυπνες συσκευές
Τα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών Nikon που διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα SnapBridge μπορούν να παραμένουν αδιαλείπτως συνδεδεμένα με μια έξυπνη συσκευή (,με Android ή iOS λειτουργικό) αμέσως μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής. Για ευκολία, η διαμόρφωση της σύνδεσης χρειάζεται να γίνει μόνο μία φορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εφαρμογές μεταφοράς με τεχνολογία Wi-Fi, οι οποίες απαιτούν εκ νέου ρύθμιση κάθε φορά που συνδέεται η συσκευή του χρήστη. Δεν απαιτείται πλέον ρύθμιση του SSID και του κωδικού πρόσβασης, όπως συμβαίνει συνήθως κατά τη σύνδεση για πρώτη φορά. Είναι δυνατή η ζεύξη έως και πέντε έξυπνων συσκευών με τη φωτογραφική μηχανή.

Αυτόματος συγχρονισμός πληροφοριών τοποθεσίας και ώρας
Η εφαρμογή SnapBridge κάνει λήψη των πληροφοριών τοποθεσίας και ώρας της έξυπνης συσκευής του χρήστη και συγχρονίζει αυτόματα τη φωτογραφική μηχανή σύμφωνα με αυτές, καταργώντας έτσι την ανάγκη για χειροκίνητη αλλαγή των πληροφοριών ημερομηνίας και τοποθεσίας της φωτογραφικής μηχανής όταν ο χρήστης ταξιδεύει στο εξωτερικό. Οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τη λήψη κατά την άφιξή τους, χωρίς να ανησυχούν για εσφαλμένες ρυθμίσεις τοποθεσίας και ώρας που θα εμφανίζονται στα δεδομένα των εικόνων τους.

Απρόσκοπτη μεταφορά εικόνων, ακόμα και κατά τη διάρκεια της λήψης
Οι φωτογράφοι μπορούν να επιλέξουν να γίνεται μεταφορά εικόνων με αυτόματο τρόπο κατά τη διάρκεια της λήψης ή μετά την ολοκλήρωσή της από το μενού της φωτογραφικής μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή μεταβαίνει με διαισθητικό τρόπο από τη λειτουργία Bluetooth χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στη λειτουργία Bluetooth, για να μεταφέρει τα δεδομένα ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένη. Οι φωτογραφίες μεταφέρονται στις έξυπνες συσκευές ως εικόνες 2 MP (Full HD) με μορφή JPEG. Οι αρχικές φωτογραφίες JPEG μπορούν επίσης να μεταφερθούν.

Ενσωμάτωση πληροφοριών εικόνας
Οι πληροφορίες εικόνας μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην φωτογραφία μέσω της εφαρμογής SnapBridge. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν έως και δύο τύπους πληροφοριών, από πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων και εικόνας, μέχρι πρόσθετα κείμενα και λογότυπα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στην εικόνα για λόγους προστασίας των δικαιωμάτων και αναγνώρισης της εικόνας.

Λειτουργίες τηλεχειρισμού κατά τη λήψη
Με τη λειτουργία απομακρυσμένης λήψης της εφαρμογής SnapBridge οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν εικόνες που προβάλλονται μέσω του φακού στην οθόνη μιας έξυπνης συσκευής σε πραγματικό χρόνο, προτού απελευθερώσουν το κλείστρο μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον, ο έλεγχος του χειριστηρίου zoom και του χρονομετρητή αυτοφωτογράφισης της φωτογραφικής μηχανής μέσω smartphone, προσφέρει πολλές δυνατότητες και μεγαλύτερη ελευθερία κατά τη διάρκεια της λήψης.

Απρόσκοπτη κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και NIKON IMAGE SPACE
Η απρόσκοπτη κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζεται από τη δυνατότητα SnapBridge. Με τη δημιουργία λογαριασμού στο NIKON IMAGE SPACE, οι χρήστες φωτογραφικών μηχανών Nikon έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστο χώρο online αποθήκευσης για φωτογραφίες 2 MP στην τοποθεσία NIKON IMAGE SPACE. Οι εικόνες οι οποίες μεταφέρονται στις έξυπνες συσκευές σε μορφή 2 MP, μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αποστέλλονται αυτόματα στο λογαριασμό NIKON IMAGE SPACE του χρήστη μέσω της εφαρμογής SnapBridge.

Keywords
Τυχαία Θέματα