Huawei Y6 II Compact: Ισορροπημένο και προσιτό

Έξυπνα επιλεγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά απαρτίζουν μια αξιόπιστη πρόταση, ικανή να δώσει μια οικονομική λύση σε όσους αναζητούν μια all-around συσκευή.

Η κατηγορία συσκευών με κόστος ανάμεσα στα 100€ και 200€ ενδιαφέρει ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού, ενώ αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για τις κινέζικες εταιρείες που έχουν την ικανότητα να προσφέρουν ελκυστικά τεχνικά χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή. Η Huawei αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως έχει

τον τρόπο να κυκλοφορεί φθηνές μα όχι… «φθηνιάρικες» συσκευές, πραγματοποιώντας προσεγμένες επιλογές στα συστατικά που φιλοξενούνται στο εσωτερικό του Huawei Y6 II Compact. Απέφυγε να καταφύγει σε επεξεργαστή που θα εκτόξευε το κόστος, καταλήγοντας στο… φτωχό πλην τίμιο MediaTek MT6735P chipset, με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.3GHz. Μπορεί οι επιδόσεις του να μην διεκδικούν χρυσό μετάλλιο στα benchmarks, σίγουρα όμως δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πλειονότητα των χρηστών που δεν προσπαθούν να «στριμώξουν» τη λειτουργικότητα ενός laptop στο smartphone τους! Η απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης εξασφαλίζεται και από τα 2GB μνήμης RAM ενώ η GPU Mali T720 θα σας επιτρέψει να απολαύσετε και τα παιχνιδάκια σας, στην 5 ιντσών HD οθόνη του Y6 II Compact. Αν βέβαια είστε λάτρεις των mobile games, φροντίστε να βάλετε στη σακούλα της αγοράς σας και μια κάρτα microSD, καθώς τα 16GB αποθηκευτικού χώρου γεμίζουν εύκολα στις μέρες μας. Δεδομένης της χαμηλής τιμής, δύσκολα θα απογοητευθείτε και από τις κάμερες της πρότασης της Huawei, καθώς εντυπωσιάζουν τόσο με την ανάλυσή τους (13MP η κύρια και 5MP η selfie–cam), όσο και με το διπλό LED flash στο πίσω μέρος και το επιπρόσθετο flash στην πρόσοψη, για να ποστάρετε εξαιρετικές selfies ακόμα και τη νύχτα!

Το EMUI 3.1 περιβάλλον της Huawei έρχεται για να προσθέσει επιπλέον λειτουργικότητα και ευχρηστία στο Android 5.1, με τρόπο που δεν το επιβαρύνει, αλλά αντίθετα σας λύνει τα χέρια με μια πλειάδα ευκολιών. Στις ευκολίες που έχει να παρατάξει το Y6 II Compact συγκαταλέγεται και το επιπλέον κουμπί στο πλάι του κινητού, το οποίο μπορείτε να προγραμματίσετε όπως θέλετε. Για την ακρίβεια, μπορείτε να συνδέσετε το απλό, διπλό και παρατεταμένο πάτημά του με οποιαδήποτε εφαρμογή ή λειτουργία της συσκευής σας επικαλείστε συχνά (πχ λήψη φωτογραφίας, αναζήτηση στο google, facebook κ.λπ.). Μόλις συνηθίσετε την τριπλή αυτή χρήση του, θα σας γίνει δεύτερη φύση και θα απορείτε πως ζούσατε χωρίς αυτό!

Μας άρεσε

Extra κουμπί πολλαπλών χρήσεων στο πλάι

Αξιοπρεπείς κάμερες

Στιβαρή κατασκευή σε προσιτή τιμή

Δεν μας άρεσε

Δεν υποστηρίζει NFC

Θα θέλαμε λίγο ταχύτερο επεξεργαστή

Χαρακτηριστικά

Οθόνη: 5 ιντσών, ανάλυσης 1280x720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Quad core MediaTek MT6735P στα 1.3GHz, GPU Mali T720

Μνήμη: 2GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 16GB (επεκτάσιμος με MicroSD έως 128GB)

Κάμερα: 13MP με autofocus και dual-LED flash, εμπρόσθια 5MP με flash

Συνδεσιμότητα: Wi–Fi 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS, Dual SIM, FM Radio

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 2.200mAh

Λειτουργικό: Android 5.1

Διαστάσεις: 144,2 x 72,5 x 8,95 χιλ.

Βάρος: 140 γρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα