H στρατηγική της LG στις OLED και UHD TV

Η LG σχεδιάζει να κατακτήσει την κορυφή με νέες OLED, Ultra HD και Smart TV, σύμφωνα με τον κ. Havis Kwon, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της LG Electronics Home Entertainment Company.


Ο κ. Kwon,

κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της έκθεσης 2013 International Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας, περιέγραψε το όραμα της εταιρείας για τη νέα χρονιά και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της LG να καταστεί ηγετική δύναμη στην αγορά των τηλεοράσεων επόμενης γενιάς.


«Το 2013 είναι μια σημαντική χρονιά για την LG, καθώς σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τις τηλεοράσεις», ανέφερε ο κ. Kwon. «Διαθέτουμε προϊόντα, όπως οι OLED TV και οι Ultra HD TV, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού, γεγονός που ενισχύει τη στρατηγική μας θέση και μας επιτρέπει να κερδίσουμε την ηγετική θέση στον κλάδο. Οι παραδόσεις των Ultra HD TV θα ξεκινήσουν πολύ πριν τον ανταγωνισμό, ενώ η άμεση παρουσίαση των OLED TV μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα μας δώσει ένα σημαντικό αρχικό πλεονέκτημα, σε μια αγορά όπου η ταχύτητα αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας».


Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στην προώθηση των OLED TV στις αγορές ολόκληρου του κόσμου
Προκειμένου η LG να ηγηθεί χρονικά στην αγορά των OLED TV, ο κ. Kwon δήλωσε ότι η παρουσίαση της 55άρας OLED TV στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Η εταιρεία θα αυξήσει τις επενδύσεις της στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης των τηλεόρασεων OLED, αλλά και στο μάρκετινγκ της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να διακρίνουν τον ισχυρό δεσμό που συνδέει την τεχνολογία OLED και την LG. Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει νέες τεχνικές παραγωγής, σε συνεργασία με τη LG Display, ώστε να ενισχύσει τη θέση της σε έναν κλάδο της αγοράς, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί ταχύτατα μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.


Κυριαρχία στην αγορά Ultra HD TVs με εύρος μοντέλων
Με την προσθήκη των νέων μοντέλων Ultra HD TV, η LG θα εδραιώσει τη θέση της στην αγορά των τηλεοράσεων υπερ-υψηλής ανάλυσης, πλαισιώνοντας με συσκευές διαφόρων διαστάσεων την 84άρα Ultra HD TV (Μοντέλο 84LM9600), την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά πέρυσι στη CES 2012. Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, στη CES 2013, η LG παρουσίασε δύο νέα μοντέλα στις 55 και 65 ίντσες, τα οποία σχεδιάζει να προωθήσει σε 100, περίπου, χώρες.


Η μεγάλη Ultra HD TV των 84 ιντσών έχει ήδη βρει τη θέση της στο καθιστικό καταναλωτών από 40 και πλέον χώρες, ενώ παράλληλα η LG έχει ξεκινήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση καινούριου περιεχομένου τεχνολογίας Ultra HD. Στο πλαίσιο της CES 2013, η LG παρουσίασε τη συνεργασία της με το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Κορέας, KBS, για την παραγωγή υλικού Ultra HD, ενώ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της να συνεργαστεί και με σταθμούς του εξωτερικού για τον ίδιο σκοπό.


Ηγετική θέση στην αγορά των Smart TV με νέες υπηρεσίες και περιεχόμενο
Η LG δείχνει αποφασισμένη να αναβαθμίσει το προφίλ της στην κατηγορία των Smart TV, μέσα από το βελτιωμένο UI, το ακόμη καλύτερο περιβάλλον ελέγχου και την προηγμένη λειτουργία SmartShare, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται, με μια κίνηση, περιεχόμενο από πολλές διαφορετικές συσκευές. Το ανασχεδιασμένο Magic Remote δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν τη Smart TV τους πιο εύκολα, αξιοποιώντας την αναγνώριση φωνητικών εντολών, τη λειτουργία point και τις κινήσεις των χεριών τους, περίπου σαν να κρατούν ένα “air mouse”. Εκτός από τα παραπάνω, τα πρόσφατα μοντέλα Smart TV της LG, χάρη στην αναβάθμιση της CPU και του επεξεργαστή γραφικών, εξασφαλίζουν καλύτερη εμπειρία χρήσης και ανώτερη ποιότητα εικόνας.


Η LG θα συνεχίσει να συνάπτει συνεργασίες στρατηγικού χαρακτήρα, με τηλεοπτικούς σταθμούς, παρόχους περιεχομένου και εταιρείες IT, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει διαφοροποιημένες υπηρεσίες και υλικό Smart TV υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει γεωγραφικά τις συνεργασίες της, ώστε να μπορεί να διαθέτει περισσότερα ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα τοπικού ενδιαφέροντος, στους κατόχους LG Smart TV από ολόκληρο τον κόσμο.


Keywords
Τυχαία Θέματα