H επίσημη ανακοίνωση της Sony A5100

Η α5100 της Sony είναι η μικρότερη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο, με ταχύτατη αυτόματη εστίαση για φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας.


Καθαρές λήψεις δράσης χωρίς θόλωμα και πορτρέτα γεμάτα ζωντάνια. Ομαλές, κινηματογραφικές Full HD ταινίες. Πιο όμορφα selfies. Όλα αυτά μπορείτε να τα έχετε με τη φωτογραφική μηχανή τσέπης α5100 της Sony – την έξυπνη μικρή μηχανή με την τεράστια φωτογραφική

δύναμη.


Η α5100, η μικρότερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο, χωράει άνετα στο χέρι σας και διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα APS-C, ένα ενσωματωμένο φλας και Wi-Fi. Μην σας ξεγελάνε οι μικρές της διαστάσεις, αυτή η μηχανή αποτελεί την ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να αναβαθμίσει τη φωτογραφική του εμπειρία από τη μηχανή του smartphone του ή μια compact φωτογραφική μηχανή τύπου point-and-shoot.


Τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από το εκπληκτικό σύστημα Fast Hybrid AF της α5100, το ίδιο που διαθέτει και η α6000, με 179 σημεία ανίχνευσης φάσης που «παγώνουν» την γρήγορη δράση με εξαιρετική ευκρίνεια στο καδράρισμα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και γρήγορα κινούμενα θέματα, όπως γκολ από πέναλτι ή ζώα, με πιστότητα, για αποτελέσματα χωρίς θόλωμα. Πιάστε και κρατήστε εύκολα την κάθε στιγμή, με τις λειτουργίες Touch Focus και Touch Shutter. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε το θέμα σας σε οποιοδήποτε σημείο της ξεκάθαρης και φωτεινής οθόνης LCD για να απελευθερώσετε το κλείστρο και να απολαύσετε εξαιρετικά ευκρινείς λήψεις με τις άκρες των δακτύλων σας.


Ο τελευταίας γενιάς αισθητήρας Exmor CMOS της Sony με 24,3 ενεργά megapixels εγγυάται άψογες λεπτομέρειες και υφές. Εξίσου μεγάλος με τον αισθητήρα APS-C, που υπάρχει σε μεγαλύτερες DSLR φωτογραφικές μηχανές, συνδυάζεται με τον εφάμιλλα ισχυρό επεξεργαστή εικόνων BIONZ X που διαθέτει η περίφημη σειρά α7. Θα καταλάβετε τη διαφορά με το εκπληκτικό ραφινάρισμα και την ευαισθησία σε χαμηλό φωτισμό, είτε βγάζετε φωτογραφίες, είτε γυρίζετε ταινίες.


Η εγγραφή βίντεο είναι απίστευτη, εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία και τις λεπτομέρειες της α5100, για ομαλά, κινηματογραφικά αποτελέσματα. Χάρη στο ολοένα και πιο δημοφιλές «επαγγελματικό» φορμά XAVC S που υποστηρίζει, στα 50 Mbps, διασφαλίζει εντυπωσιακές λήψεις Full HD, με συναρπαστικό ήχο. Όπως και στις φωτογραφίες, η λειτουργία Fast Hybrid AF προσφέρει εξαιρετικά ευκρινή εστίαση που παρακολουθεί το θέμα σας, καθώς και την επιπλέον ευκολία της λειτουργίας Touch Focus.


Μπορεί να είναι η μικρότερη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο, αλλά η α5100 διαθέτει πολλές λειτουργίες που έχουν σκοπό να κάνουν τις καθημερινές σας λήψεις ευκολότερες.


Γυρίστε τη μεγάλη LCD οθόνη κατά 180° και κρατήστε το εργονομικά σχεδιασμένο σώμα της μηχανής με άνεση, με το χέρι σας τεντωμένο. Καδράρετε τον εαυτό σας, χρησιμοποιώντας τον βολικά τοποθετημένο μοχλό του ζουμ και αφήστε το κλείστρο για μια τέλεια selfie!


Η κοινή χρήση φωτογραφιών και κλιπ ταινιών (MP4) με τηλέφωνα, tablets και τηλεοράσεις είναι εξίσου εύκολη, χάρη στη τεχνολογία NFC, για μεταφορά με ένα άγγιγμα, ενώ με το Wi-Fi Direct μπορείτε εύκολα και ασύρματα να τα μεταφέρετε σε συμβατές συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. Η σύνδεση με ένα άγγιγμα (One-touch) ενεργοποιεί επίσης το Smart Remote Control, και σας επιτρέπει να καδράρετε λήψεις και να ενεργοποιείτε τη μηχανή από το smartphone ή την οθόνη του tablet σας.


Στα καινούργια αξεσουάρ περιλαμβάνεται η ασορτί θήκη LCS-EBD – που κυκλοφορεί σε τρία χρώματα – και το μικρό και εύκολο στη μεταφορά τηλεχειριστήριο RM-SPR1, που είναι ιδανικό για selfies χωρίς τρέμουλο με τη μηχανή πάνω σε τρίποδο.


Η νέα α5100 θα διατίθεται στην ελληνική αγορά προς πώληση από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014.


Keywords
Τυχαία Θέματα