Eutelsat TV Awards 2012

Τα Eutelsat TV Awards είναι μία ξεχωριστή, διεθνής εκδήλωση η οποία επιβραβεύει την ποιότητα στα θεματικά δορυφορικά κανάλια.


«Τα δημιουργικά προγράμματα, η σύνδεση με τους τηλεθεατές και οι νέες τάσεις γίνονται η βάση για μια υπέροχη τηλεοπτική εμπειρία», δήλωσε ο Μichel de Rosen, Διευθύνων Σύμβουλος της Eutelsat, στην τελετή απονομής των Eutelsat TV Awards που πραγματοποιήθηκε

στη Βενετία.


Περισσότερα από 120 κανάλια από 19 χώρες συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό, τα οποία κρίθηκαν με βάση το πρόγραμμα τους, την καινοτομία και την σχέση που έχουν αναπτύξει με το κοινό. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από ειδικούς στο χώρο των media, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις δυναμικότερες τηλεοπτικές αγορές του κόσμου.


Ο Simon Albury, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Βασιλικής Επιτροπής Τηλεόρασης και επικεφαλής της φετινής κριτικής επιτροπής, πρόσθεσε: «Χωρίς υπερβολή, το 2012 ήταν μια ιστορική χρονιά για την τηλεόραση. Η τηλεθέαση έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ παγκοσμίως κατά τη διάρκεια μεγάλων διοργανώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και τα τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν τις απεριόριστες δυνατότητες που έχουν, να δημιουργήσουν νέα καινοτόμα προγράμματα, να εισάγουν επιτυχημένα νέες τηλεοπτικές πλατφόρμες και να αλλάξουν τις τηλεοπτικές συνήθειες του κοινού προς όφελος τους. Σε τελευταία ανάλυση, υπέροχο τηλεοπτικό θέαμα σημαίνει σπουδαίο τηλεοπτικό περιεχόμενο και αυτό τιμούμε απόψε στα Eutelsat TV Awards. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!»


Οι Νικητές  των Eutelsat TV Awards 2012

Teletoon+ (Πολωνία)

Premiera (Ρωσία)

Top Secret (Ρωσία)

MBC 1 HD (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Special Mention – Pasto TV (Αφγανιστάν)

Real Time (Ιταλία)

C Music TV (Ηνωμένο Βασίλειο)

Sky TG24 (Ιταλία)

Eurosport (Γαλλία)

Shakespeare from Kabul (Ηνωμένο Βασίλειο)

(BBC Persian)

TRT Haber (Τουρκία)

Spiegel TV Wissen (Γερμανία)



Επιπλέον, εκτός από τα βραβεία που απένειμε η κριτική επιτροπή, η Eutelsat απένειμε δύο ακόμα ειδικά βραβεία.


Το πρώτο ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στο Sky Sports Group για την εξαιρετική μετάδοση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπου χρησιμοποιήθηκαν 13 κανάλια αποκλειστικών μεταδόσεων, 12 από τα οποία μετέδιδαν σε HD και ένα σε 3D. Επιπλέον, μία ομάδα από 60 Ιταλούς αθλητές, οι οποίοι έχουν κερδίσει συνολικά 600 Ολυμπιακά μετάλλια, δούλεψαν μαζί με τη δημοσιογραφική ομάδα του Sky, για το σχολιασμό των Αγώνων.


Το δεύτερο ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στο TVM (Εθνικό Κανάλι της Μαδαγασκάρης), για τα προγράμματά του που αντανακλούν με συνέπεια την τοπική διαφορετικότητα της Μαδαγασκάρης, αλλά και για την παραγωγή προγραμμάτων φαν

Keywords
Τυχαία Θέματα