Docroads με την υποστήριξη της Nikon

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση του DOCROADS που πραγματοποιήθηκε από 30.09.2016 έως 09.10.2016 στην Τήνο με την υποστήριξη της Nikon.

Το Docroads είναι μία εκπαιδευτική σειρά σεμιναριακών εργαστηρίων για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ, που συνδυάζει θεωρητική εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και άμεσα αποτελέσματα. Εστιάζοντας στο storytelling και στις δυνατότητες διεθνών συμπαραγωγών και συνεργειών, το Docroads

προσφέρει μία μοναδική πλατφόρμα μετεκπαίδευσης για ανερχόμενους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, βοηθώντας τους ταυτόχρονα στην δική τους δικτύωση σε διεθνές επίπεδο. Οι συμμετέχοντες είναι νέοι κινηματογραφιστές ντοκιμαντέρ, σκηνοθέτες και παραγωγοί που έχουν ήδη εμπειρία στο χώρο την οποία θέλουν να αναπτύξουν σε διεθνές επίπεδο και να αποκτήσουν σφαιρική γνώση όλων των σταδίων της παραγωγής ντοκιμαντέρ στα πλαίσια μιας παγκόσμιας αγοράς.

Τους 25 συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στο Docroads καθοδηγούσαν, συντόνιζαν και επόπτευαν καθόλη τη διάρκεια οι εισηγητές του σεμιναρίου, που αποτελούνταν από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετά από την επιτυχή διοργάνωσή του κατά τα τρία προηγούμενα έτη στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ Καντόνας GZDOC, το Docroads φέτος υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο πανέμορφο νησί της Τήνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Sunny Side of the Doc/Asian Side of the Doc, τη μεγαλύτερη αγορά ντοκιμαντέρ σε Ευρώπη και Ασία. Η Nikon, υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες επιμόρφωσης και ανάπτυξης των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου, προμήθευσε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στο σεμινάριο, επιτρέποντας έτσι στους ανερχόμενους επαγγελματίες κινηματογραφιστές να δοκιμάσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής της Nikon καθώς και τα οφέλη που αποκομίζουν από τη χρήση των προϊόντων Nikon στις δημιουργικές τους κινηματογραφικές ασχολίες.

Δείτε το video από το σεμινάριο εδώ https://www.youtube.com/watch?v=4lZ3vyEgkwg

Keywords
Τυχαία Θέματα