Apps ειδοποιήσεων… για τα πάντα!

Με την καθημερινότητά μας να έχει γίνει πιο πολύπλοκη από ποτέ και τις υποχρεώσεις να τρέχουν η μία πίσω απ’ την άλλη με ιλιγγιώδη ρυθμό, οι ειδοποιήσεις, τα λεγόμενα “notifications”, είναι απαραίτητες. Λογικό δεν είναι; Πού να τα προλάβει όλα κανείς; Ευτυχώς οι περισσότερες εφαρμογές φροντίζουν να μας ενημερώνουν για καθετί μας ενδιαφέρει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το θέμα. Πώς; «Παίζοντας» με ορισμένες εφαρμογές που δουλειά τους είναι να μας… ενημερώνουν!

Τι είδους

ενημερώσεις μας προσφέρουν λοιπόν αυτές; Τα πάντα! Το “internet of things”, βλέπετε, κάνει το θαύμα του αφού ενώνει εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) βάσεις δεδομένων ανά τον κόσμο. Πρακτικά λοιπόν, εσείς μπορείτε να ορίζετε ενημερώσεις που δεν αφορούν απλά οτιδήποτε συμβαίνει στη συσκευή σας (μηνύματα, emails, χρόνο κλπ) αλλά κάτι που μπορεί να γίνεται στον κόσμο γενικότερα: το ξεκίνημα ενός αγώνα ποδοσφαίρου, την ημερομηνία μιας παράστασης ή μίας έκθεσης, τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων, τον καιρό, τα πάντα! Αν δε, επιθυμείτε να κάνετε ένα ακόμα βήμα παραπέρα, μπορείτε να ορίσετε μέχρι και… συναρτήσεις τύπου “if… then”: όταν συμβαίνει δηλαδή κάτι, η συσκευή σας αυτόματα να κάνει κάτι άλλο.

Οι εφαρμογές

Καλά όλα τα παραπάνω αλλά πώς ακριβώς θα τα κάνετε; Σίγουρα πάντως όχι μόνοι σας: δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις προγραμματισμού για να τα καταφέρετε άλλωστε, όταν μπορείτε πολύ απλά να κατεβάσετε εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να φέρετε εις πέρας το έργο σας. Εννοείται πως η καθεμία έχει τη δική της εξειδίκευση, οπότε πάμε να δούμε τις σημαντικότερες εξ αυτών.

IF: Κάνει το «έξτρα βήμα» που λέγαμε και πιο πάνω. Ουσιαστικά σας επιτρέπει να δημιουργείτε συναρτήσεις έτσι ώστε όταν συμβαίνει κάτι, το smartphone σας να κάνει κάτι με τη σειρά του όπως π.χ. όταν ο χρήστης απομακρύνεται από το σπίτι του να χαμηλώνουν αυτόματα οι λάμπες Hue, όταν ανεβαίνει στο Instagram μια φωτογραφία από τη γειτονιά του να προστίθεται σε μία λίστα κλπ.

Change Detection: Μία υπηρεσία που ελέγχει στατικές σελίδες για αλλαγές περιεχομένου. Ιδανικό για ιστοσελίδες που δεν προσφέρουν RSS feeds και γενικότερα δεν ενημερώνουν για τυχόν αλλαγές μέσω Facebook, Twitter ή άλλης υπηρεσίας. Old school νοοτροπίας αλλά εν τέλει τη δουλειά του την κάνει κι αυτό μετράει.

Blog Trottr: Τόσα και τόσα sites σας πρήζουν με newsletters καθημερινά ή εβδομαδιαία. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που δεν προσφέρουν αυτή την υπηρεσία κι ας τη θέλετε σαν κολασμένοι. Μικρό το κακό, αφού υπάρχει το Blog Trottr. Ορίζετε πόσο συχνά και σε τι μορφή θέλετε να ενημερώνεστε και ιδού το δικό σας, προσωπικό, custom-made newsletter!

Hooks: Ενημερώσεις, ενημερώσεις, ενημερώσεις για τα πάντα! Πρόκειται πιθανότατα για την πληρέστερη εφαρμογή ενημερώσεων που μπορείτε να βρείτε, όχι μόνο στο Android αλλά γενικότερα. Σας επιτρέπει να φτιάξετε λίστες, να ορίσετε παραμέτρους, να δημιουργήσετε τις δικές σας «συνταγές» και γενικώς, να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη ποικιλοτρόπως.

Keywords
Τυχαία Θέματα