Τον Ιανουάριο επιστρέφουν οι δανειστές!

13:30 8/12/2013 - Πηγή: TVNea
Ποδαρικό στην Αθήνα για το 2014 θα κάνει η Τρόικα σύμφωνα με μήνυμα του εκπροσώπου του Όλι

O Σάιμον Ο' Κόνορ ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν από την επόμενη εβδομάδα, με τους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς να πατούν εκ νέου σε ελληνικό έδαφος με τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, εφόσον «έχει επιτευχθεί πρόοδος στην εφαρμογή (των μέτρων),
προκειμένου να γίνει εφικτή μια συμφωνία σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Πλέον, έχει αποκλειστεί επίσημα η πιθανότητα επιστροφής της Τρόικας στην Αθήνα μέσα στο 2013, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τις κυβερνητικές προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας πριν την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνοδεύεται και από το «πάγωμα» της δόσης του ενός δισ. ευρώ.

Τα τέσσερα σημεία της διαπραγμάτευσης παραμένουν αυτά που είχαν τεθεί από τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα:

Ρεν στο Twitter, αποδεικνύοντας ότι η δήλωση του επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, πριν από περίπου έναν μήνα («μπορούμε πρώτα να πάμε για σκι και μετά να δούμε τί θα γίνει με τους Έλληνες»), μόνο τυχαία δεν ήταν...
το δημοσιονομικό κενότην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιώντην άρση των πλειστηριασμών καιτη μερική απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.Ενδεικτικό της σκληρής στάσης που συνεχίζει να τηρεί η Τρόικα αποτελεί το γεγονός ότι στην επίσημη δήλωση του Σάιμον Ο' Κόνορ δεν διευκρινίζεται ότι μοναδική εκκρεμότητα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ενός δισ. ευρώ είναι η αναδιάρθρωση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών, όπως ισχυρίζονται πηγές μέσα από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2014 παύει να ισχύει η προστασία της πρώτης κατοικίας, επομένως το υπουργείο Οικονομικών θα κληθεί να καταθέσει εσπευσμένα σχέδιο νόμου προς ψήφιση μέχρι το τέλος του 2013, εφόσον επιθυμεί να προστατέψει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο των πολιτών, που από αρκετούς βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται «κόκκινη γραμμή» της διαπραγμάτευσης.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα