Το Υπουργείο Εργασίας καλεί το Star να τηρήσει τις υποχρεώσεις του...

13:31 21/11/2015 - Πηγή: TVNea
Να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έναντι από τους εργαζομένους του καλεί το «STAR» το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού που ζητούν ''πάγωμα'' της νέας μείωσης μισθών.

Όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας, «οι τεχνικοί που απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι έχουν δίκιο γιατί η εταιρεία για μια ακόμη φορά παραβιάζει τις νομικές προϋποθέσεις (ΣΣΕ ΔΑ/2015) αυθαίρετα
και καταχρηστικά». Παράλληλα επισημαίνει πως, «επειδή δεν έχει συναφθεί νέα ΣΣΕ, από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης ισχύουν όσα αφορούν τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και επίσης τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εφόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονται στις ΣΣΕ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν». Επί πλέον, το Υπουργείο τονίζει ότι «το επίδομα χρόνου παραμονής στον ίδιο εργοδότη για κάθε 5ετία, όπως αυτό είχε προβλεφθεί στις συλλογικές ρυθμίσεις, δεν μπορεί να περικοπεί χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου», και συνεχίζει: «Οι όποιες μισθολογικές διαφορές προκύπτουν ανάμεσα στην προηγούμενη συλλογική ρύθμιση και στην διαιτητική απόφαση του 2015 δεν μπορούν να περικοπούν μονομερώς».

«Καλούμε των εταιρεία να συμμορφωθεί προς τις παραπάνω νομικές προϋποθέσεις και να σταματήσει κάθε λογής εκβιασμούς και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων», καταλήγει σε ανακοίνωσή του το εν λόγω Υπουργείο.

avgi.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα