Τι θα φάμε αυτό το Σ/Κ μαμά;

16:46 2/2/2013 - Πηγή: TVNea
Tο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η Νταϊάν ετοιμάζει στην κουζίνα το κολατσιό του γιου της και το τοποθετείστη σχολική του τσάντα. Στη συνέχεια ετοιμάζει τον καφέ της και ξεκινάει τομαγείρεμα. Γαρίδες πιλάφι, Α λα πολίτα κλασσική δηλαδή αγκινάρες α λα πολίτακαι αγκινάρες με γαρίδες είναι τα τρία γευστικά πιάτα που ετοιμάζει η Νταϊάνγια το μεσημέρι.

Στον μαυροπίνακα τουσπιτιού η Νταϊάν έχει γράψει δυο συνταγές. Σούπα με σπανάκι, ρεβύθια και σαφράνκαι τεμπελόπιτα από το Ζαγόρι. Έχει υπολογίσει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει,ώστε να μη
ξεπερνούν σε κόστος τα δέκα ευρώ. Η μαγειρική της διακόπτεται απόένα τηλεφώνημα από την συνεργάτιδα της από την Αγγλία. Κανονίζουν να παραδώσειένα μάθημα μαγειρικής στο Λονδίνο. Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, η Νταϊάν ψάχνει στα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας να βρει μια αγαπημένητης συνταγή. Τελικά θα την ανακαλύψει μαζί με μία φωτογραφία της γιαγιάς της, Ιωάννας.Αμέσως θυμάται τον τρόπο μαγειρικής και τη μεθοδικότητα της γιαγιάς της στηνκουζίνα, αυτό που σήμερα αποκαλούμε οικιακή οικονομία. Η Νταϊάν στη συνέχειαεκτελεί την συνταγή: ρολό της γιαγιάς Ιωάννας, ψητές πατάτες και σαλάτα.
Η Νταϊάν σήμεραπεριμένει τη φίλη της Ελένη από Ικαρία. Την υποδέχεται με μια ζεστήαγκαλιά και κάθονται για έναν καφέ. Έχουν τόσα πολλά να πουν από το καλοκαίριπου ήταν μαζί στην Ικαρία. Η Ελένη της έχει φέρει δώρο πετιμέζι που το φτιάχνειστο νησί. Οι δυο γυναίκες μπαίνουν στην κουζίνα μαζί, αυτή τη φορά η Νταϊάνθέλει να μάθει ακόμη περισσότερα από τη φίλη της, για την μαγειρική τηςμακροζωίας, την Ικαριώτικη μαγειρική. Ετοιμάζουν λοιπόν πιταράκιαΙκαριώτικα και Πετιμεζόπιτα.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟΝ ALPHA!

MHN ΧΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ "TV NEA"! H ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ (ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΝ ΚΤΛ) ΡΕΝΑ ΡΙΓΓΑ ΜΙΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ "TALK" ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ!
Keywords
Τυχαία Θέματα