Τα συμβόλαια της Ελένης & σενάρια για το μέλλον της

11:16 25/10/2016 - Πηγή: TVNea
Σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, που άφηνε τον Alpha εκτός των 4 καναλιών που εξασφάλισαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ξεκίνησε και ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σε σχέση με το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη με το κανάλι. Η ίδια για πρώτη φορά μετά από καιρό σπάει τη σιωπή της μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δηλώνοντας: «Δεν έχω σπάσει ποτέ κανένα συμβόλαιο... Aν έχει εικόνα, εγώ
θα είμαι μέσα στον Alpha. Εγώ θα είμαι η τελευταία που θα φύγει από αυτό το μαγαζί». Νωρίτερα είχε προηγηθεί η απροειδοποίητη επίσκεψη του Δημήτρη Κοντομηνά στο πλατό της εκπομπής της αποκαλώντας τη «βασίλισσα».
Οχι τυχαία, μια και η αλήθεια όσων έχουν γραφεί για το συμβόλαιο Μενεγάκη-Alpha που ανανεώθηκε τον προηγούμενο Φλεβάρη για 4 χρόνια βρίσκεται κάπου στη μέση... Η παρουσιάστρια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ισχυρό συμβόλαιο υπό δύο όρους: Το κανάλι να εκπέμπει σε πανελλαδική εμβέλεια και να μην αλλάξει η ιδιοκτησία του. Αν αυτοί οι δύο όροι μεταβληθούν, η Μενεγάκη θα είναι μερικώς ελεύθερη, που σημαίνει πως θα μπορεί να μετακινηθεί σε άλλον σταθμό, όμως υπό τη μορφή «δανεισμού», όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο.

Το ντεμπούτο της ξανθιάς παρουσιάστριας στην TV έγινε μέσα από τη συχνότητα του Mega και το «Πρωινό κοκτέιλ» σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη του καναλιού το 1990 και ακολούθησε η παρουσία της στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου στo τηλεπαιχνίδι Mega Banca. Τότε υπέγραψε και το πρώτο της συμβόλαιο. Tο 1994 μετακινείται στον ΑΝΤ1 αρχικά στο πλευρό του Κώστα Καρρά στην κωμωδία «Πάτερ Ημών». Η μεγάλη όμως ευκαιρία θα της δοθεί τον Σεπτέμβριο του 1995. Παραμονές έναρξης της τηλεοπτικής σεζόν ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει στην Πόπη Χατζηδημητρίου που δεν τα είχε πάει καλά ως αντικαταστάτρια της Κορομηλά στον «Πρωινό Καφέ» πως θα πρέπει να μοιραστεί τον καναπέ με την Ελένη.

Εκείνη αρνείται και η Μενεγάκη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο έπειτα από πολλά δοκιμαστικά παίρνει την εκπομπή. Πριγκίπισσα πάντως με το ανάλογο συμβόλαιο ανακηρύχθηκε έναν χρόνο αργότερα, καθώς οι τηλεθεάσεις της πρώτης χρονιάς ήταν μέτριες ωστόσο στην πορεία βελτιώθηκαν θεαματικά. Για την Ελένη ξεκινά μια τηλεοπτικά «χρυσή» δεκαετία.Κάθε φορά που ανανέωνε τη συνεργασία της με το κανάλι του Αμαρουσίου έβλεπε τις αποδοχές της να πολλαπλασιάζονται. Φήμες της εποχής αναφέρουν πως προς το τέλος του συμβολαίου της με τον ΑΝΤ1 έπαιρνε περισσότερα από 70.000 ευρώ τον μήνα.

Αλήθεια, όμως, είπε η Μενεγάκη ότι συμβόλαιο δεν έσπασε ποτέ, αλλά βρέθηκε πολύ κοντά στο να το σπάσει το 2004. Οταν ο τότε σύζυγός της, Γιάννης Λάτσιος, απομακρύνθηκε εν μια νυκτί από τη διεύθυνση παραγωγής περιεχομένου του ΑΝΤ1 πληρώνοντας την κακή πορεία του reality «Mission», τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης στην πανάκριβη κωμωδία «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη» και την καθίζηση των ποσοστών του «Καφέ» που είχε χάσει την πρωτιά από τον «Ομορφο Κόσμο». Την επομένη της αποχώρησης Λάτσιου εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Στον αέρα η Ελένη» και η παρουσιάστρια μέσα από τον «Καφέ» δήλωσε πως επαγγελματικά διαχωρίζει τη θέση της από τον σύζυγό της.

Τελικά η Μενεγάκη παρέμεινε στον ΑΝΤ1 για ακόμη έναν χρόνο, οπότε και έληξε το συμβόλαιό της και ακολούθησε το καλοκαίρι του 2005 τον Λάτσιο στον Alpha, αν και η ίδια, όπως πολλές φορές έχει πει, τη μεταγραφή της αυτή την οφείλει στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού Τζώνη Καλημέρη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Μενεγάκη στο πρώτο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Alpha εισέπραξε περισσότερα από 3.000.000 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2008, κόντρα στα δημοσιεύματα που την ήθελαν να επιστρέφει στον ΑΝΤ1 ακολουθώντας και πάλι τον Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε επιστρέψει στο Μαρούσι, η Ελένη ανανεώνει για τρία ακόμη χρόνια το συμβόλαιό της με τον Alpha, με τις φήμες να αναφέρουν πως με το νέο deal γίνεται πλουσιότερη κατά 2.000.000 ευρώ. Λίγους μήνες μετά ο Alpha μεταβιβάζεται στους Γερμανούς του RTL και τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα συνεννόησης της Μενεγάκη με τη νέα ιδιοκτησία, καθώς την πίεζαν να αναλάβει και βραδινή εκπομπή και συγκεκριμένα το show «I love my country», το «Ελλάδα σ’ αγαπώ» που είδαμε αρκετά χρόνια αργότερα στη συχνότητα του Mega. Παρ’ όλα αυτά η Μενεγάκη ανανεώνει και πάλι με τον Alpha.

Αν και η σύμβαση έληγε το καλοκαίρι του 2011 οι υπογραφές πέφτουν από τον Σεπτέμβριο του 2010, με την παρουσιάστρια να βλέπει για πρώτη φορά αισθητά μειωμένες τις αποδοχές της ωστόσο να παραμένει σε θέση ισχύος σε σχέση με άλλους τηλεαστέρες μια και η κρίση είχε ήδη ξεκινήσει. Η Μενεγάκη θα έρθει σε νέα διαφωνία με τους Γερμανούς όταν της ζητούν να μετακομίσει στη μεσημβρινή ζώνη, ωστόσο τα βρίσκουν και συνεχίζουν. Το καλοκαίρι του 2013, και ενώ το κανάλι έχει επιστρέψει στην ιδιοκτησία του Δημήτρη Κοντομηνά, η Ελένη κλείνει νέο τριετές συμβόλαιο με τον Alpha.

Οι αποδοχές μειώνονται κι άλλο, ωστόσο εφαρμόζεται νέα ρήτρα: Μεγάλα ποσοστά από τους χορηγούς και τις τοποθετήσεις προϊόντων στην εκπομπή. Εξ ου και οι πολλές παρουσιάσεις παπουτσιών, επίπλων, λευκών ειδών που κατά κάποιους μετέτρεψαν την «Ελένη» σε telemarketing. Τα ίδια προβλέπει και το συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ συν όσα προαναφέραμε και θα δούμε πώς θα εφαρμοστούν τους επόμενους καθοριστικούς μήνες για το τηλεοπτικό μέλλον της παρουσιάστριας.

Tvεθνοςhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα